
Ainekset
-
12 dlvettä
-
10kokonaista maustepippuria
-
2 tlsuolaa
-
300 gperunoita
-
1sipuli
-
1 (n. 250 g)fenkoli
-
400 gkeittojuureksia
-
300 g(kirjo)lohifilettä
-
½ dltuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Lisää mausteet veteen ja kuumenna.
2. Kuori ja pilko sillä aikaa ja perunat ja sipuli. Puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen keittojuuresten kanssa. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kalapalat kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
Vinkki
- Jos salaattifenkoli tuntuu liian eksoottiselta, voit jättää sen pois ja lisätä perunan määrää
- Kermaisen lohikeiton ystävä lisää soppaan 1-2 dl ruokakermaa
- Valmista keiton kaveriksi helppoja sämpylöitä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kirkas lohikeitto
Kirkas lohikeitto saa lisämakua fenkolista. Helppo keitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.
Kirkas lohikeitto saa lisämakua fenkolista. Helppo keitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
12 dlvettä
-
10kokonaista maustepippuria
-
2 tlsuolaa
-
300 gperunoita
-
1sipuli
-
1 (n. 250 g)fenkoli
-
400 gkeittojuureksia
-
300 g(kirjo)lohifilettä
-
½ dltuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Lisää mausteet veteen ja kuumenna.
2. Kuori ja pilko sillä aikaa ja perunat ja sipuli. Puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen keittojuuresten kanssa. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kalapalat kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
Vinkki
- Jos salaattifenkoli tuntuu liian eksoottiselta, voit jättää sen pois ja lisätä perunan määrää
- Kermaisen lohikeiton ystävä lisää soppaan 1-2 dl ruokakermaa
- Valmista keiton kaveriksi helppoja sämpylöitä
Valmistusohje
1.
Lisää mausteet veteen ja kuumenna.
2.
Kuori ja pilko sillä aikaa ja perunat ja sipuli. Puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen keittojuuresten kanssa. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3.
Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kalapalat kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
Vinkki
- Jos salaattifenkoli tuntuu liian eksoottiselta, voit jättää sen pois ja lisätä perunan määrää
- Kermaisen lohikeiton ystävä lisää soppaan 1-2 dl ruokakermaa
- Valmista keiton kaveriksi helppoja sämpylöitä
Muunnos
- Tee keitosta vegaaninen korvaamalla lohi tofulla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g