Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

12 dl
vettä
10
kokonaista maustepippuria
2 tl
suolaa
300 g
perunoita
1
sipuli
1 (n. 250 g)
fenkoli
400 g
keittojuureksia
300 g
(kirjo)lohifilettä
½ dl
tuoretta tilliä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Kirkas lohikeitto

Kirkas lohikeitto saa lisämakua fenkolista. Helppo keitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.

Kirkas lohikeitto saa lisämakua fenkolista. Helppo keitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
12 dl
vettä
10
kokonaista maustepippuria
2 tl
suolaa
300 g
perunoita
1
sipuli
1 (n. 250 g)
fenkoli
400 g
keittojuureksia
300 g
(kirjo)lohifilettä
½ dl
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1.
Lisää mausteet veteen ja kuumenna.
2.
Kuori ja pilko sillä aikaa ja perunat ja sipuli. Puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen keittojuuresten kanssa. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3.
Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kalapalat kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

Vinkki

  • Jos salaattifenkoli tuntuu liian eksoottiselta, voit jättää sen pois ja lisätä perunan määrää
  • Kermaisen lohikeiton ystävä lisää soppaan 1-2 dl ruokakermaa
  • Valmista keiton kaveriksi helppoja sämpylöitä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g