Ainekset
-
1 pkt (n. 250g)maustamatonta tofua
-
3 dltäysjyväcouscousia
-
1 ½ tlminttua
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
¼ tlcayennepippuria
-
3 ½ dlvettä
-
1 rklöljyä
-
3appelsiinia tai veriappelsiinia
-
1verigreippi
-
3kevätsipulia
-
1 ruukkutuoretta korianteria
-
1 ruukkutuoretta minttua
-
1 tlkkikherneitä
- Paistamiseen
-
2 tlöljyä
-
1-2 tlharissatahnaa
- Harissajogurtti
-
2 dlmaustamatonta jogurttia
-
1-2 tlharissatahnaa
Valmistusohje
1. Viipaloi tofu. Laita palat keittiöpyyhkeen tai talouspaperin väliin ja anna kuivua 10-15 minuuttia.
2. Mittaa couscous isoon kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa, ja kaada couscouksen päälle. Peitä lautasella ja anna couscousin turvota noin 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ja lisää öljy (1 rkl).
3. Kuori ja kuutioi sitrukset. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna yrtit. Valuta kikherneet.
4. Sekoita sitrukset, sipuli, kikherneet ja yrtit couscousin joukkoon. Valuta kulhoon myös leikkuulaudalta sitruksista mahdollisesti irronneet mehut.
5. Kuutioi tofu ja paista öljytilkassa kauniin ruskeaksi. Lisää pannulle harissatahnaa ja pyörittele, kunnes palat ovat maustuneet. Lisää tofukuutiot couscousin joukkoon.
6. Sekoita harissajogurtin ainekset keskenään ja tarjoa lisukkeena.
Vinkki
- Harissatahna on pohjoisafrikkalainen maustetahna. Harissan löydät kaupoista maustekastikkeiden tai etnisten raaka-aineiden hyllystä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sitruscouscous
Vehnänjyvistä rouhitut kuskussuurimot, ranskalaisittain couscous, kypsyvät muutamassa minuutissa - pikaruokaa parhaasta päästä! Sitruscouscousissa suurimot yhdistetään raikkaisiin hedelmiin sekä mausteiseen tofuun ja kikherneisiin.
Vehnänjyvistä rouhitut kuskussuurimot, ranskalaisittain couscous, kypsyvät muutamassa minuutissa - pikaruokaa parhaasta päästä! Sitruscouscousissa suurimot yhdistetään raikkaisiin hedelmiin sekä mausteiseen tofuun ja kikherneisiin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 pkt (n. 250g)maustamatonta tofua
-
3 dltäysjyväcouscousia
-
1 ½ tlminttua
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
¼ tlcayennepippuria
-
3 ½ dlvettä
-
1 rklöljyä
-
3appelsiinia tai veriappelsiinia
-
1verigreippi
-
3kevätsipulia
-
1 ruukkutuoretta korianteria
-
1 ruukkutuoretta minttua
-
1 tlkkikherneitä
- Paistamiseen
-
2 tlöljyä
-
1-2 tlharissatahnaa
- Harissajogurtti
-
2 dlmaustamatonta jogurttia
-
1-2 tlharissatahnaa
Valmistusohje
1. Viipaloi tofu. Laita palat keittiöpyyhkeen tai talouspaperin väliin ja anna kuivua 10-15 minuuttia.
2. Mittaa couscous isoon kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa, ja kaada couscouksen päälle. Peitä lautasella ja anna couscousin turvota noin 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ja lisää öljy (1 rkl).
3. Kuori ja kuutioi sitrukset. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna yrtit. Valuta kikherneet.
4. Sekoita sitrukset, sipuli, kikherneet ja yrtit couscousin joukkoon. Valuta kulhoon myös leikkuulaudalta sitruksista mahdollisesti irronneet mehut.
5. Kuutioi tofu ja paista öljytilkassa kauniin ruskeaksi. Lisää pannulle harissatahnaa ja pyörittele, kunnes palat ovat maustuneet. Lisää tofukuutiot couscousin joukkoon.
6. Sekoita harissajogurtin ainekset keskenään ja tarjoa lisukkeena.
Vinkki
- Harissatahna on pohjoisafrikkalainen maustetahna. Harissan löydät kaupoista maustekastikkeiden tai etnisten raaka-aineiden hyllystä
Valmistusohje
1.
Viipaloi tofu. Laita palat keittiöpyyhkeen tai talouspaperin väliin ja anna kuivua 10-15 minuuttia.
2.
Mittaa couscous isoon kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa, ja kaada couscouksen päälle. Peitä lautasella ja anna couscousin turvota noin 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ja lisää öljy (1 rkl).
3.
Kuori ja kuutioi sitrukset. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna yrtit. Valuta kikherneet.
4.
Sekoita sitrukset, sipuli, kikherneet ja yrtit couscousin joukkoon. Valuta kulhoon myös leikkuulaudalta sitruksista mahdollisesti irronneet mehut.
5.
Kuutioi tofu ja paista öljytilkassa kauniin ruskeaksi. Lisää pannulle harissatahnaa ja pyörittele, kunnes palat ovat maustuneet. Lisää tofukuutiot couscousin joukkoon.
6.
Sekoita harissajogurtin ainekset keskenään ja tarjoa lisukkeena.
Vinkki
- Harissatahna on pohjoisafrikkalainen maustetahna. Harissan löydät kaupoista maustekastikkeiden tai etnisten raaka-aineiden hyllystä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g