Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen

Ainekset

600 g
lohta
½
sitruuna
1 tl
chilijauhetta
¾ tl
suolaa
3 rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
8
varrastikkua
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Seesami-lohivartaat

Seesamiset lohivartaat valmistuvat nopeasti parilalla tai uunissa - kesällä myös grillissä.

Seesamiset lohivartaat valmistuvat nopeasti parilalla tai uunissa - kesällä myös grillissä.

Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
lohta
½
sitruuna
1 tl
chilijauhetta
¾ tl
suolaa
3 rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
8
varrastikkua

Valmistusohje

1.
Kuutioi lohifilee noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi paloiksi. Voit käyttää myös (sulaneita) pakastelohikuutioita.
2.
Raasta kulhoon ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää chilijauhe ja suola. Lisää kulhoon kalapalat ja anna maustua hetki.
3.
Työnnä kalapalat varrastikkuihin. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
4.
Kypsennä vartaita kuumalla parilalla muutama minuutti. Voit kypsentää lohivartaat myös grillissä tai uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.5 g