Ainekset
-
150-200 gpinaattia (tuore tai pakaste)
-
4 rklvehnäjauhoja
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 lmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 tlsuolaa
-
½ tlsokeria
-
ripausmuskottipähkinää
- Lisäksi
-
4munaa
Valmistusohje
1. Keitä ensin lisäkkeeksi tulevat kananmunia 8-10 minuuttia vedessä. Kaada kuuma vesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuori ja puolita tai paloittele jäähtyneet munat.
2. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, valuta hyvin. Soseuta pinaatti tai hienonna veitsellä, jos haluat keittoon enemmän suutuntumaa. Pakastepinaatti on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
3. Sekoita vehnäjauhot ja rasva tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito tai kasvijuoma ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoittaen muutama minuutti.
4. Lisää keittoon pinaatit ja jatka kypsentämistä pohjaa myöten sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.
Vinkki
- Sopiva määrä tuoreita pinaatinlehtiä on vetomitoissa 1 - 1,5 l .
- Jos haluat keitosta voimakkaamman vihreän, voit käyttää pinaattia 300 g
- Jos pakastimesta tai kasvimaalta löytyy mangoldia, voit käyttää sen lehtiä keittoon pinaatin sijaan. Ryöppää mangoldin lehdet pinaatin tapaan
- Gluteenittoman pinaattikeiton saat, kun korvaat vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (4 rkl)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Pinaattikeitto
Edullinen ja helppo kotiruokien klassikko, pinaattikeitto on lempeydessään kaikenikäisten suosikki. Käytät sitten tuoreita pinaatin lehtiä tai sukkelampaa pakastepinaattia, pinaattikeitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.
Edullinen ja helppo kotiruokien klassikko, pinaattikeitto on lempeydessään kaikenikäisten suosikki. Käytät sitten tuoreita pinaatin lehtiä tai sukkelampaa pakastepinaattia, pinaattikeitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
150-200 gpinaattia (tuore tai pakaste)
-
4 rklvehnäjauhoja
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 lmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 tlsuolaa
-
½ tlsokeria
-
ripausmuskottipähkinää
- Lisäksi
-
4munaa
Valmistusohje
1. Keitä ensin lisäkkeeksi tulevat kananmunia 8-10 minuuttia vedessä. Kaada kuuma vesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuori ja puolita tai paloittele jäähtyneet munat.
2. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, valuta hyvin. Soseuta pinaatti tai hienonna veitsellä, jos haluat keittoon enemmän suutuntumaa. Pakastepinaatti on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
3. Sekoita vehnäjauhot ja rasva tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito tai kasvijuoma ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoittaen muutama minuutti.
4. Lisää keittoon pinaatit ja jatka kypsentämistä pohjaa myöten sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.
Vinkki
- Sopiva määrä tuoreita pinaatinlehtiä on vetomitoissa 1 - 1,5 l .
- Jos haluat keitosta voimakkaamman vihreän, voit käyttää pinaattia 300 g
- Jos pakastimesta tai kasvimaalta löytyy mangoldia, voit käyttää sen lehtiä keittoon pinaatin sijaan. Ryöppää mangoldin lehdet pinaatin tapaan
- Gluteenittoman pinaattikeiton saat, kun korvaat vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (4 rkl)
Valmistusohje
1.
Keitä ensin lisäkkeeksi tulevat kananmunia 8-10 minuuttia vedessä. Kaada kuuma vesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuori ja puolita tai paloittele jäähtyneet munat.
2.
Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, valuta hyvin. Soseuta pinaatti tai hienonna veitsellä, jos haluat keittoon enemmän suutuntumaa. Pakastepinaatti on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
3.
Sekoita vehnäjauhot ja rasva tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito tai kasvijuoma ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoittaen muutama minuutti.
4.
Lisää keittoon pinaatit ja jatka kypsentämistä pohjaa myöten sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.
Vinkki
- Sopiva määrä tuoreita pinaatinlehtiä on vetomitoissa 1 - 1,5 l .
- Jos haluat keitosta voimakkaamman vihreän, voit käyttää pinaattia 300 g
- Jos pakastimesta tai kasvimaalta löytyy mangoldia, voit käyttää sen lehtiä keittoon pinaatin sijaan. Ryöppää mangoldin lehdet pinaatin tapaan
- Gluteenittoman pinaattikeiton saat, kun korvaat vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (4 rkl)
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g