Ainekset
-
200 gkatkarapuja
-
1 rklöljyä
-
200 gendiiviä eli salaattisikuria
-
½kurkku
-
1avokado
- Kastike
-
1 ½ dltuoretta korianteria
-
½chili
-
2 rkllimen mehua
-
2 rklvettä
-
1 tlfariini- tai ruokosokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
1. Ota katkaravut huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia aiemmin. Ruskista katkarapuja öljyssä muutama minuutti eli kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2. Irrota endiivin eli salaattisikurin lehdet toisistaan, huuhtele ja valuta. Pilko kurkku pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös avokado pitkiksi suikaleiksi.
3. Hienonna kastikkeen korianteri ja chili. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
4. Asettele endiivin lehdet tarjoiluvadille. Lisää lehdille kurkku- ja avokadosuikaleet ja päälle katkaravut. Lusikoi päällimmäiseksi kastiketta.
Vinkki
- Katkarapujen sijaan voit kokeilla täytteeseen myös kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Koska kalat voivat olla melko suolaisia, voit jättää tällöin kastikkeen suolan pois.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Salaattiveneet
Salaattiveneet katkaravuilla ovat mainio arki- tai juhlatarjottava.
Salaattiveneet katkaravuilla ovat mainio arki- tai juhlatarjottava.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 gkatkarapuja
-
1 rklöljyä
-
200 gendiiviä eli salaattisikuria
-
½kurkku
-
1avokado
- Kastike
-
1 ½ dltuoretta korianteria
-
½chili
-
2 rkllimen mehua
-
2 rklvettä
-
1 tlfariini- tai ruokosokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
1. Ota katkaravut huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia aiemmin. Ruskista katkarapuja öljyssä muutama minuutti eli kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2. Irrota endiivin eli salaattisikurin lehdet toisistaan, huuhtele ja valuta. Pilko kurkku pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös avokado pitkiksi suikaleiksi.
3. Hienonna kastikkeen korianteri ja chili. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
4. Asettele endiivin lehdet tarjoiluvadille. Lisää lehdille kurkku- ja avokadosuikaleet ja päälle katkaravut. Lusikoi päällimmäiseksi kastiketta.
Vinkki
- Katkarapujen sijaan voit kokeilla täytteeseen myös kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Koska kalat voivat olla melko suolaisia, voit jättää tällöin kastikkeen suolan pois.
Valmistusohje
1.
Ota katkaravut huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia aiemmin. Ruskista katkarapuja öljyssä muutama minuutti eli kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2.
Irrota endiivin eli salaattisikurin lehdet toisistaan, huuhtele ja valuta. Pilko kurkku pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös avokado pitkiksi suikaleiksi.
3.
Hienonna kastikkeen korianteri ja chili. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
4.
Asettele endiivin lehdet tarjoiluvadille. Lisää lehdille kurkku- ja avokadosuikaleet ja päälle katkaravut. Lusikoi päällimmäiseksi kastiketta.
Vinkki
- Katkarapujen sijaan voit kokeilla täytteeseen myös kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Koska kalat voivat olla melko suolaisia, voit jättää tällöin kastikkeen suolan pois.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g