 
                  Ainekset
- 
                    4 dlrasvatonta maitoa
- 
                    30 ghiivaa
- 
                    1 dlsokeria
- 
                    1 rklkardemummaa
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    12-14 dlvehnäjauhoja
- 
                    100 gmargariinia (rasvaa min 60%)
- Täyte
- 
                    2 dlomenahilloa tai luumumarmeladia
- Koristeluun
- 
                    3 rklpullomargariinia
- 
                     
                    sokeria
Valmistusohje
                    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita mausteet ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
                  
                                                                                  
                    2. Leivo taikina pötköksi ja jaa 25 osaan.
Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl hilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
                                                                                  Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl hilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
                    3. Paista voitelemattomat pusut tai munkit uunissa noin 225 asteessa 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi. Jos käytössäsi on airfryer, voit paistaa pullia 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    4. Voitele kuumien pusupullien puolipyöreät reunat ensin pullomargariinilla ja kasta sitten sokeriin. Pikkumunkeissa voidellaan koko munkki, joka kastetaan sitten sokeriin.
                  
                                                            Vinkki
Luumun ystävä pyöräyttää pusut luumumarmeladitäytteellä myös joulunajan kahvipöytään.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                280 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                5 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                50 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                12 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                7 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.3 g
              
            
                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          
                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          Pikkumunkit tai pusupullat
Pusut ja pikkumunkit ovat herkullisia munkkien korvikkeita. Kypsennys tapahtuu nopeasti uunissa tai airfryerissä, sokerihunnutus tehdään paistamisen jälkeen.
Pusut ja pikkumunkit ovat herkullisia munkkien korvikkeita. Kypsennys tapahtuu nopeasti uunissa tai airfryerissä, sokerihunnutus tehdään paistamisen jälkeen.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    4 dlrasvatonta maitoa
- 
                    30 ghiivaa
- 
                    1 dlsokeria
- 
                    1 rklkardemummaa
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    12-14 dlvehnäjauhoja
- 
                    100 gmargariinia (rasvaa min 60%)
- Täyte
- 
                    2 dlomenahilloa tai luumumarmeladia
- Koristeluun
- 
                    3 rklpullomargariinia
- 
                     
                    sokeria
Valmistusohje
                    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita mausteet ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
                  
                                                                                  
                    2. Leivo taikina pötköksi ja jaa 25 osaan.
Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl hilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
                                                                                  Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl hilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
                    3. Paista voitelemattomat pusut tai munkit uunissa noin 225 asteessa 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi. Jos käytössäsi on airfryer, voit paistaa pullia 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    4. Voitele kuumien pusupullien puolipyöreät reunat ensin pullomargariinilla ja kasta sitten sokeriin. Pikkumunkeissa voidellaan koko munkki, joka kastetaan sitten sokeriin.
                  
                                                            Vinkki
Luumun ystävä pyöräyttää pusut luumumarmeladitäytteellä myös joulunajan kahvipöytään.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita mausteet ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
              
                2. 
                                                              Leivo taikina pötköksi ja jaa 25 osaan.
Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl hilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
              Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl hilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
                3. 
                                                              Paista voitelemattomat pusut tai munkit uunissa noin 225 asteessa 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi. Jos käytössäsi on airfryer, voit paistaa pullia 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.
              
                4. 
                                                          Voitele kuumien pusupullien puolipyöreät reunat ensin pullomargariinilla ja kasta sitten sokeriin. Pikkumunkeissa voidellaan koko munkki, joka kastetaan sitten sokeriin.
              Vinkki
Luumun ystävä pyöräyttää pusut luumumarmeladitäytteellä myös joulunajan kahvipöytään.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                280 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                5 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                50 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                12 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                7 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.3 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  