Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 dl
ruisjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (175g)
mandariinilohkoja mehussa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa max 9%)
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 -2 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun
mandariininlohkoja, satokauden marjoja ja hedelmiä
sitruunamelissan lehtiä
1 tl
tomusokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Rukiinen unelmatorttu rahkatäytteellä

Ruis antaa viljavaa makua kääretorttuun. Leivonnainen onnistuu myös kokemattomalta leipurilta.

Ruis antaa viljavaa makua kääretorttuun. Leivonnainen onnistuu myös kokemattomalta leipurilta.

Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 dl
ruisjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (175g)
mandariinilohkoja mehussa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa max 9%)
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 -2 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun
mandariininlohkoja, satokauden marjoja ja hedelmiä
sitruunamelissan lehtiä
1 tl
tomusokeria

Valmistusohje

1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3.
Sekoita ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti.
4.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
5.
Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
6.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Vaniljakreemi tekee täytteestä paksumman.
7.
Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
8.
Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti.
9.
Koristele hedelmäpaloilla ja marjoilla. Tupsauta päälle hieman tomusokeria siivilän läpi.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä