Ainekset
- Taikina
-
2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
25 ghiivaa
-
½ rklkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
¾ dlsokeria
-
8 dlvehnäjauhoja
-
½ dlpullomargariinia tai rypsiöljyä
- Täyte
-
100 gpekaanipähkinöitä
-
1 dlfariinisokeria
-
½ dlpullomargariinia
-
½ tlkanelia
-
¼ tljauhettua muskottipähkinää
- Pinnalle
-
½muna
-
1 rklraesokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Rouhi täytteen pähkinät ja sekoita muihin aineksiin.
3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pähkinätäyte ja kääri rullalle.
4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20-30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla
5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
360 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kierrepitko
Pähkinätäyte tekeytyy kierteiden välissä ihanan karamellimaiseksi makuelämykseksi.
Pähkinätäyte tekeytyy kierteiden välissä ihanan karamellimaiseksi makuelämykseksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Taikina
-
2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
25 ghiivaa
-
½ rklkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
¾ dlsokeria
-
8 dlvehnäjauhoja
-
½ dlpullomargariinia tai rypsiöljyä
- Täyte
-
100 gpekaanipähkinöitä
-
1 dlfariinisokeria
-
½ dlpullomargariinia
-
½ tlkanelia
-
¼ tljauhettua muskottipähkinää
- Pinnalle
-
½muna
-
1 rklraesokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Rouhi täytteen pähkinät ja sekoita muihin aineksiin.
3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pähkinätäyte ja kääri rullalle.
4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20-30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla
5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa
Valmistusohje
1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2.
Rouhi täytteen pähkinät ja sekoita muihin aineksiin.
3.
Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pähkinätäyte ja kääri rullalle.
4.
Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20-30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla
5.
Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
360 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g