Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Taikina
2 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
½ rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
½ dl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
Täyte
100 g
pekaanipähkinöitä
1 dl
fariinisokeria
½ dl
pullomargariinia
½ tl
kanelia
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
½
muna
1 rkl
raesokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
360 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Kierrepitko

Pähkinätäyte tekeytyy kierteiden välissä ihanan karamellimaiseksi makuelämykseksi.

Pähkinätäyte tekeytyy kierteiden välissä ihanan karamellimaiseksi makuelämykseksi.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Taikina
2 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
½ rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
½ dl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
Täyte
100 g
pekaanipähkinöitä
1 dl
fariinisokeria
½ dl
pullomargariinia
½ tl
kanelia
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
½
muna
1 rkl
raesokeria

Valmistusohje

1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2.
Rouhi täytteen pähkinät ja sekoita muihin aineksiin.
3.
Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pähkinätäyte ja kääri rullalle.
4.
Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20-30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla
5.
Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
360 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g