Ainekset
-
500 gpunajuuria
-
1 (100 g)punasipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
4 dlohrahelmiä
-
2kasvisliemikuutiota
-
10 - 11 dlvettä
-
2 tlmeiramia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja raasta punajuuret. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi isossa kattilassa ja lisää punajuuriraaste. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten ohrahelmet sekoittaen.
3. Murenna kattilaan kasvisliemikuutiot. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta ohratto kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Punajuuriohratto
Astetta maukkaampi versio punajuuririsotosta valmistuu kotimaisesta ohrasta. Ohrahelmistä valmistettuna punajuuriohratto syntyy tuotapikaa arki-illan ruokapöytään. Punajuuriohratto maistuu myös lisäkkeenä esimerkiksi broilerin tai possun kanssa.
Astetta maukkaampi versio punajuuririsotosta valmistuu kotimaisesta ohrasta. Ohrahelmistä valmistettuna punajuuriohratto syntyy tuotapikaa arki-illan ruokapöytään. Punajuuriohratto maistuu myös lisäkkeenä esimerkiksi broilerin tai possun kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gpunajuuria
-
1 (100 g)punasipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
4 dlohrahelmiä
-
2kasvisliemikuutiota
-
10 - 11 dlvettä
-
2 tlmeiramia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja raasta punajuuret. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi isossa kattilassa ja lisää punajuuriraaste. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten ohrahelmet sekoittaen.
3. Murenna kattilaan kasvisliemikuutiot. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta ohratto kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Pese, kuori ja raasta punajuuret. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
2.
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi isossa kattilassa ja lisää punajuuriraaste. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten ohrahelmet sekoittaen.
3.
Murenna kattilaan kasvisliemikuutiot. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta ohratto kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g