Ainekset
- Punaherukkasose
- 
                    800 gpunaherukoita
- 
                    1 dlsokeria
- 
                    (1 - 2 rklvettä)
- Jäätelömassa
- 
                    2 tlk (á 250 ml)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 
                    1 tlk (397 g)kondensoitua maitoa
Valmistusohje
                    1. Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Jos teet soseen pakastetuista marjoista, kiehauta ne sokerin kanssa soseeksi ja jäähdytä.  Siivilöi siemenet pois, jos haluat jäätelöstä sileää.
                  
                                                                                  
                    2. Vatkaa isossa kulhossa vaniljakastikkeet  ja  kondensoitu maitotiiviste, kunnes seos on napakkaa vaahtoa, n. 7 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    3. Kääntele punaherukkasose jäätelömassan joukkoon. Jaa massa kahteen litran vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Peitä tiiviisti ja anna pakastua yön yli. Anna jäätelön pehmetä lusikoitavaksi ennen herkutteluhetkeä.
                  
                                                            Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                5 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                4.3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                25 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                25 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.1 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Punaherukkajäätelö
Kirpeän raikas punaherukka on mainio myös jäätelömakuna. Makeasta maitotiivisteestä ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta pyöräytät kotijäätelön alta aikayksikön.
Kirpeän raikas punaherukka on mainio myös jäätelömakuna. Makeasta maitotiivisteestä ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta pyöräytät kotijäätelön alta aikayksikön.
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- Punaherukkasose
- 
                    800 gpunaherukoita
- 
                    1 dlsokeria
- 
                    (1 - 2 rklvettä)
- Jäätelömassa
- 
                    2 tlk (á 250 ml)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 
                    1 tlk (397 g)kondensoitua maitoa
Valmistusohje
                    1. Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Jos teet soseen pakastetuista marjoista, kiehauta ne sokerin kanssa soseeksi ja jäähdytä.  Siivilöi siemenet pois, jos haluat jäätelöstä sileää.
                  
                                                                                  
                    2. Vatkaa isossa kulhossa vaniljakastikkeet  ja  kondensoitu maitotiiviste, kunnes seos on napakkaa vaahtoa, n. 7 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    3. Kääntele punaherukkasose jäätelömassan joukkoon. Jaa massa kahteen litran vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Peitä tiiviisti ja anna pakastua yön yli. Anna jäätelön pehmetä lusikoitavaksi ennen herkutteluhetkeä.
                  
                                                            Valmistusohje
                1. 
                                                              Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Jos teet soseen pakastetuista marjoista, kiehauta ne sokerin kanssa soseeksi ja jäähdytä.  Siivilöi siemenet pois, jos haluat jäätelöstä sileää.
              
                2. 
                                                              Vatkaa isossa kulhossa vaniljakastikkeet  ja  kondensoitu maitotiiviste, kunnes seos on napakkaa vaahtoa, n. 7 minuuttia.
              
                3. 
                                                                    
        Kääntele punaherukkasose jäätelömassan joukkoon. Jaa massa kahteen litran vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Peitä tiiviisti ja anna pakastua yön yli. Anna jäätelön pehmetä lusikoitavaksi ennen herkutteluhetkeä.
              Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                5 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                4.3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                25 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                25 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.1 g
              
            Kokeile myös näitä reseptejä
Yhteistyössä
 
                                                   
   
            
                   
            
                   
            
                  