Ainekset
- Punaherukkasose
-
800 gpunaherukoita
-
1 dlsokeria
-
(1 - 2 rklvettä)
- Jäätelömassa
-
1 tlk (397 g)kondensoitua maitoa
-
2 tlk (á 250 ml)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Jos teet soseen pakastetuista marjoista, kiehauta ne sokerin kanssa soseeksi ja jäähdytä. Siivilöi siemenet pois, jos haluat jäätelöstä sileää.
2. Vatkaa isossa kulhossa kondensoitu maitotiiviste ja vaniljakastikkeet, kunnes seos on napakkaa vaahtoa, n. 7 minuuttia.
3. Kääntele punaherukkasose jäätelömassan joukkoon. Jaa massa kahteen litran vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Peitä tiiviisti ja anna pakastua yön yli. Anna jäätelön pehmetä lusikoitavaksi ennen herkutteluhetkeä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Punaherukkajäätelö
Kirpeän raikas punaherukka on mainio myös jäätelömakuna. Makeasta maitotiivisteestä ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta pyöräytät kotijäätelön alta aikayksikön.
Kirpeän raikas punaherukka on mainio myös jäätelömakuna. Makeasta maitotiivisteestä ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta pyöräytät kotijäätelön alta aikayksikön.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Punaherukkasose
-
800 gpunaherukoita
-
1 dlsokeria
-
(1 - 2 rklvettä)
- Jäätelömassa
-
1 tlk (397 g)kondensoitua maitoa
-
2 tlk (á 250 ml)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Jos teet soseen pakastetuista marjoista, kiehauta ne sokerin kanssa soseeksi ja jäähdytä. Siivilöi siemenet pois, jos haluat jäätelöstä sileää.
2. Vatkaa isossa kulhossa kondensoitu maitotiiviste ja vaniljakastikkeet, kunnes seos on napakkaa vaahtoa, n. 7 minuuttia.
3. Kääntele punaherukkasose jäätelömassan joukkoon. Jaa massa kahteen litran vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Peitä tiiviisti ja anna pakastua yön yli. Anna jäätelön pehmetä lusikoitavaksi ennen herkutteluhetkeä.
Valmistusohje
1.
Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Jos teet soseen pakastetuista marjoista, kiehauta ne sokerin kanssa soseeksi ja jäähdytä. Siivilöi siemenet pois, jos haluat jäätelöstä sileää.
2.
Vatkaa isossa kulhossa kondensoitu maitotiiviste ja vaniljakastikkeet, kunnes seos on napakkaa vaahtoa, n. 7 minuuttia.
3.
Kääntele punaherukkasose jäätelömassan joukkoon. Jaa massa kahteen litran vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Peitä tiiviisti ja anna pakastua yön yli. Anna jäätelön pehmetä lusikoitavaksi ennen herkutteluhetkeä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g