
Ainekset
-
2-3 (200 g)porkkanaa
-
1 tlk (250 g)kypsiä valkoisia papuja
-
1 dlöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
1 rklsitruunanmehua
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljuustokuminaa eli jeeraa
-
(½ -1 tlrakuunaa)
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkana. Keitä palat kypsiksi vähässä vedessä (10-15 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna porkkanoiden jäähtyä.
2. Valuta pavut.
3. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa. Mausta levite halutessasi rakuunalla.
Vinkki
- Miedoimman tahnan valmistat rypsi- tai auringonkukkaöljystä. Oliiviöljystä tai maustetuista öljyistä saat herkullista lisämakua. Vaihtoehtoja löydät täältä
- Lisämakua saat myös yrteistä. Lisää halutessasi ½ - 1 tl kuivattuja yrttejä tai 1 - 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna.
- Tutustu myös muihin herkullisiin tahnoihin ja levitteisiin
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Porkkana-papulevite
Aurinkoinen, lempeänmakuinen porkkana-papulevite tuo leivälle makua ja mehevyyttä.
Aurinkoinen, lempeänmakuinen porkkana-papulevite tuo leivälle makua ja mehevyyttä.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2-3 (200 g)porkkanaa
-
1 tlk (250 g)kypsiä valkoisia papuja
-
1 dlöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
1 rklsitruunanmehua
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljuustokuminaa eli jeeraa
-
(½ -1 tlrakuunaa)
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkana. Keitä palat kypsiksi vähässä vedessä (10-15 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna porkkanoiden jäähtyä.
2. Valuta pavut.
3. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa. Mausta levite halutessasi rakuunalla.
Vinkki
- Miedoimman tahnan valmistat rypsi- tai auringonkukkaöljystä. Oliiviöljystä tai maustetuista öljyistä saat herkullista lisämakua. Vaihtoehtoja löydät täältä
- Lisämakua saat myös yrteistä. Lisää halutessasi ½ - 1 tl kuivattuja yrttejä tai 1 - 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna.
- Tutustu myös muihin herkullisiin tahnoihin ja levitteisiin
Valmistusohje
1.
Kuori ja paloittele porkkana. Keitä palat kypsiksi vähässä vedessä (10-15 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna porkkanoiden jäähtyä.
2.
Valuta pavut.
3.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa. Mausta levite halutessasi rakuunalla.
Vinkki
- Miedoimman tahnan valmistat rypsi- tai auringonkukkaöljystä. Oliiviöljystä tai maustetuista öljyistä saat herkullista lisämakua. Vaihtoehtoja löydät täältä
- Lisämakua saat myös yrteistä. Lisää halutessasi ½ - 1 tl kuivattuja yrttejä tai 1 - 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna.
- Tutustu myös muihin herkullisiin tahnoihin ja levitteisiin
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g