Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

500 g
kukkakaalia
200 g
kesäkurpitsaa
100 g
vihreitä papuja (tuore tai pakaste)
4
salottisipulia
1 ½ rkl
suolaa
Maustekastike
2 rkl
sinappijauhetta
2 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 ½ tl
kurkumaa
3 rkl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
vettä
4 dl
omenaviinietikkaa
2 ¼ dl
sokeria
2
laakerinlehteä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
72 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Piccalilli

Brittiläiinen piccalilli-etikkasäilyke on pikantti lisäke liharuuille, leiväntäytteeksi tai juustopöytään. Voit kokata piccalillin jääkaapppiin tekeytymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua – makujen tasaantuminen vie aikaa ainakin muutaman päivän.

Brittiläiinen piccalilli-etikkasäilyke on pikantti lisäke liharuuille, leiväntäytteeksi tai juustopöytään. Voit kokata piccalillin jääkaapppiin tekeytymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua – makujen tasaantuminen vie aikaa ainakin muutaman päivän.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
kukkakaalia
200 g
kesäkurpitsaa
100 g
vihreitä papuja (tuore tai pakaste)
4
salottisipulia
1 ½ rkl
suolaa
Maustekastike
2 rkl
sinappijauhetta
2 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 ½ tl
kurkumaa
3 rkl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
vettä
4 dl
omenaviinietikkaa
2 ¼ dl
sokeria
2
laakerinlehteä

Valmistusohje

1.
Huuhtele kasvikset. Lohko kukkakaali nupuiksi ja viipaloi varret isoon kulhoon. Jos kukkakaalin suojalehdet ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne suikaleina. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele pavut noin 4 cm pituisiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa neljään osaan. Ripottele kasvisten päälle suola, sekoita huolellisesti ja anna maustua huoneenlämmössä neljä tuntia. Huuhtele kasvikset huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta.
2.
Sekoita pienessä kulhossa sinappijauhe ja -siemenet, korianteri ja kurkuma. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tahnaksi.
3.
Laita etikka, sokeri ja laakerinlehdet isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut. Ota ½ dl etikkalientä ja sekoita se maustetahnan joukkoon. Lisää tahna koko ajan sekoittaen kattilaan ja anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes seos sakeutuu.
4.
Kääntele maustekastikkeen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia seosta sekoitellen.
5.
Annostele piccalilli kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin (esim. kolmeen 500 ml tölkkiin) ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Piccalilli saa tekeytyä jääkaapissa jopa 4 viikkoa, mutta sen voi jo tarjota 3 – 4 päivän päästä, jolloin maku on napakampi.

Vinkki

Testaa piccalilliä esimerkiksi grillatun karitsan kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
72 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.8 g

Yhteistyössä