Ainekset
-
500 gkukkakaalia
-
200 gkesäkurpitsaa
-
100 gvihreitä papuja (tuore tai pakaste)
-
4salottisipulia
-
1 ½ rklsuolaa
- Maustekastike
-
2 rklsinappijauhetta
-
2 rklsinapinsiemeniä
-
1 rklkorianterinsiemeniä
-
1 ½ tlkurkumaa
-
3 rklvehnäjauhoja
-
1 ½ dlvettä
-
4 dlomenaviinietikkaa
-
2 ¼ dlsokeria
-
2laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Huuhtele kasvikset. Lohko kukkakaali nupuiksi ja viipaloi varret isoon kulhoon. Jos kukkakaalin suojalehdet ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne suikaleina. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele pavut noin 4 cm pituisiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa neljään osaan. Ripottele kasvisten päälle suola, sekoita huolellisesti ja anna maustua huoneenlämmössä neljä tuntia. Huuhtele kasvikset huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta.
2. Sekoita pienessä kulhossa sinappijauhe ja -siemenet, korianteri ja kurkuma. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tahnaksi.
3. Laita etikka, sokeri ja laakerinlehdet isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut. Ota ½ dl etikkalientä ja sekoita se maustetahnan joukkoon. Lisää tahna koko ajan sekoittaen kattilaan ja anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes seos sakeutuu.
4. Kääntele maustekastikkeen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia seosta sekoitellen.
5. Annostele piccalilli kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin (esim. kolmeen 500 ml tölkkiin) ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Piccalilli saa tekeytyä jääkaapissa jopa 4 viikkoa, mutta sen voi jo tarjota 3 – 4 päivän päästä, jolloin maku on napakampi.
Vinkki
Testaa piccalilliä esimerkiksi grillatun karitsan kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
72 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Piccalilli
Brittiläiinen piccalilli-etikkasäilyke on pikantti lisäke liharuuille, leiväntäytteeksi tai juustopöytään. Voit kokata piccalillin jääkaapppiin tekeytymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua – makujen tasaantuminen vie aikaa ainakin muutaman päivän.
Brittiläiinen piccalilli-etikkasäilyke on pikantti lisäke liharuuille, leiväntäytteeksi tai juustopöytään. Voit kokata piccalillin jääkaapppiin tekeytymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua – makujen tasaantuminen vie aikaa ainakin muutaman päivän.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gkukkakaalia
-
200 gkesäkurpitsaa
-
100 gvihreitä papuja (tuore tai pakaste)
-
4salottisipulia
-
1 ½ rklsuolaa
- Maustekastike
-
2 rklsinappijauhetta
-
2 rklsinapinsiemeniä
-
1 rklkorianterinsiemeniä
-
1 ½ tlkurkumaa
-
3 rklvehnäjauhoja
-
1 ½ dlvettä
-
4 dlomenaviinietikkaa
-
2 ¼ dlsokeria
-
2laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Huuhtele kasvikset. Lohko kukkakaali nupuiksi ja viipaloi varret isoon kulhoon. Jos kukkakaalin suojalehdet ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne suikaleina. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele pavut noin 4 cm pituisiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa neljään osaan. Ripottele kasvisten päälle suola, sekoita huolellisesti ja anna maustua huoneenlämmössä neljä tuntia. Huuhtele kasvikset huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta.
2. Sekoita pienessä kulhossa sinappijauhe ja -siemenet, korianteri ja kurkuma. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tahnaksi.
3. Laita etikka, sokeri ja laakerinlehdet isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut. Ota ½ dl etikkalientä ja sekoita se maustetahnan joukkoon. Lisää tahna koko ajan sekoittaen kattilaan ja anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes seos sakeutuu.
4. Kääntele maustekastikkeen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia seosta sekoitellen.
5. Annostele piccalilli kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin (esim. kolmeen 500 ml tölkkiin) ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Piccalilli saa tekeytyä jääkaapissa jopa 4 viikkoa, mutta sen voi jo tarjota 3 – 4 päivän päästä, jolloin maku on napakampi.
Vinkki
Testaa piccalilliä esimerkiksi grillatun karitsan kanssa.
Valmistusohje
1.
Huuhtele kasvikset. Lohko kukkakaali nupuiksi ja viipaloi varret isoon kulhoon. Jos kukkakaalin suojalehdet ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne suikaleina. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele pavut noin 4 cm pituisiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa neljään osaan. Ripottele kasvisten päälle suola, sekoita huolellisesti ja anna maustua huoneenlämmössä neljä tuntia. Huuhtele kasvikset huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta.
2.
Sekoita pienessä kulhossa sinappijauhe ja -siemenet, korianteri ja kurkuma. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tahnaksi.
3.
Laita etikka, sokeri ja laakerinlehdet isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut. Ota ½ dl etikkalientä ja sekoita se maustetahnan joukkoon. Lisää tahna koko ajan sekoittaen kattilaan ja anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes seos sakeutuu.
4.
Kääntele maustekastikkeen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia seosta sekoitellen.
5.
Annostele piccalilli kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin (esim. kolmeen 500 ml tölkkiin) ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Piccalilli saa tekeytyä jääkaapissa jopa 4 viikkoa, mutta sen voi jo tarjota 3 – 4 päivän päästä, jolloin maku on napakampi.
Vinkki
Testaa piccalilliä esimerkiksi grillatun karitsan kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
72 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.8 g