Ainekset
- Pohja
-
4valkuaista
-
2 ½ dlsokeria
-
1 tlsitruunamehua tai valkoviinietikkaa
-
2 tlmaissitärkkelystä
- Puolukkasiirappi
-
2 dlpuolukoita
-
½ dlvettä
-
1 dlsokeria
- Täyte
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
1 prk (250g)maitorahkaa
-
½ dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
½ tlkardemummaa
-
2tuoretta viikunaa
- Koristeeksi
-
2tuoretta viikunaa
-
1granaattiomena
-
(15lehteä tuoretta minttua)
Valmistusohje
1. Piirrä leivinpaperille 2 noin 20 cm ympyrää esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Käännä paperi ympäri. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
2. Erotele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun seos on jämäkkää, lisää viinietikka sekä maissitärkkelys. Sekoita.
3. Lusikoi marenki 2 renkaaksi piirtämiäsi ympyröitä hyväksi käyttäen. Paista 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä.
4. Tee paistamisen aikana puolukkasiirappi ja täyte. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Keitä muutama minuutti ja soseuta. Halutessasi siivilöi puolukan kuoret. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä. Jäähtyessään siirappi hieman sakenee.
5. Vaahdota täytteeseen vaniljakastike. Lisää rahka ja sokerit sekä kardemumma. Lohko viikunat.
6. Nosta toinen marenkikranssi laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle rahkavaahtoa sekä viikunapaloja. Valuta päälle puolukkasiirappia. Nosta toinen kranssi päälle ja koristele lopulla puolukkasiirapilla, viikunoilla ja granaattiomenan siemenillä. Viimeistele komeus halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki
- Ole huolellinen keltuaisten ja valkuaisten erottelussa; valkuaisten joukkoon ei saa mennä tippaakaan keltuaista, koska keltuaisten rasva estää valkuaisten vaahtoutumisen. Samasta syystä vatkaimet ja kulho kannattaa pestä huolellisesti. Käytä keltuaiset vaikkapa lihapullataikinaan tai pullan voiteluun. Myös vaniljakastike saa kauniin värin ja pehmeän rakenteen munankeltuaisista. Jos et käytä keltuaisia parin päivän sisällä, voit pakastaa ne.
- Kesäiseen tarjoilupöytään pavlovan kanssa toimii esimerkiksi mansikat ja mustikat, tai hedelmistä esimerkiksi kiivi ja granaattiomenan siemenet.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
39 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pavlova
Marenkiherkku on juhlatarjoilun takuuhitti, ja erilaisilla koristeilla pavlovan makeutta saa sopivasti leikattua.
Marenkiherkku on juhlatarjoilun takuuhitti, ja erilaisilla koristeilla pavlovan makeutta saa sopivasti leikattua.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
4valkuaista
-
2 ½ dlsokeria
-
1 tlsitruunamehua tai valkoviinietikkaa
-
2 tlmaissitärkkelystä
- Puolukkasiirappi
-
2 dlpuolukoita
-
½ dlvettä
-
1 dlsokeria
- Täyte
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
1 prk (250g)maitorahkaa
-
½ dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
½ tlkardemummaa
-
2tuoretta viikunaa
- Koristeeksi
-
2tuoretta viikunaa
-
1granaattiomena
-
(15lehteä tuoretta minttua)
Valmistusohje
1. Piirrä leivinpaperille 2 noin 20 cm ympyrää esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Käännä paperi ympäri. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
2. Erotele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun seos on jämäkkää, lisää viinietikka sekä maissitärkkelys. Sekoita.
3. Lusikoi marenki 2 renkaaksi piirtämiäsi ympyröitä hyväksi käyttäen. Paista 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä.
4. Tee paistamisen aikana puolukkasiirappi ja täyte. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Keitä muutama minuutti ja soseuta. Halutessasi siivilöi puolukan kuoret. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä. Jäähtyessään siirappi hieman sakenee.
5. Vaahdota täytteeseen vaniljakastike. Lisää rahka ja sokerit sekä kardemumma. Lohko viikunat.
6. Nosta toinen marenkikranssi laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle rahkavaahtoa sekä viikunapaloja. Valuta päälle puolukkasiirappia. Nosta toinen kranssi päälle ja koristele lopulla puolukkasiirapilla, viikunoilla ja granaattiomenan siemenillä. Viimeistele komeus halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki
- Ole huolellinen keltuaisten ja valkuaisten erottelussa; valkuaisten joukkoon ei saa mennä tippaakaan keltuaista, koska keltuaisten rasva estää valkuaisten vaahtoutumisen. Samasta syystä vatkaimet ja kulho kannattaa pestä huolellisesti. Käytä keltuaiset vaikkapa lihapullataikinaan tai pullan voiteluun. Myös vaniljakastike saa kauniin värin ja pehmeän rakenteen munankeltuaisista. Jos et käytä keltuaisia parin päivän sisällä, voit pakastaa ne.
- Kesäiseen tarjoilupöytään pavlovan kanssa toimii esimerkiksi mansikat ja mustikat, tai hedelmistä esimerkiksi kiivi ja granaattiomenan siemenet.
Valmistusohje
1.
Piirrä leivinpaperille 2 noin 20 cm ympyrää esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Käännä paperi ympäri. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
2.
Erotele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun seos on jämäkkää, lisää viinietikka sekä maissitärkkelys. Sekoita.
3.
Lusikoi marenki 2 renkaaksi piirtämiäsi ympyröitä hyväksi käyttäen. Paista 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä.
4.
Tee paistamisen aikana puolukkasiirappi ja täyte. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Keitä muutama minuutti ja soseuta. Halutessasi siivilöi puolukan kuoret. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä. Jäähtyessään siirappi hieman sakenee.
5.
Vaahdota täytteeseen vaniljakastike. Lisää rahka ja sokerit sekä kardemumma. Lohko viikunat.
6.
Nosta toinen marenkikranssi laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle rahkavaahtoa sekä viikunapaloja. Valuta päälle puolukkasiirappia. Nosta toinen kranssi päälle ja koristele lopulla puolukkasiirapilla, viikunoilla ja granaattiomenan siemenillä. Viimeistele komeus halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki
- Ole huolellinen keltuaisten ja valkuaisten erottelussa; valkuaisten joukkoon ei saa mennä tippaakaan keltuaista, koska keltuaisten rasva estää valkuaisten vaahtoutumisen. Samasta syystä vatkaimet ja kulho kannattaa pestä huolellisesti. Käytä keltuaiset vaikkapa lihapullataikinaan tai pullan voiteluun. Myös vaniljakastike saa kauniin värin ja pehmeän rakenteen munankeltuaisista. Jos et käytä keltuaisia parin päivän sisällä, voit pakastaa ne.
- Kesäiseen tarjoilupöytään pavlovan kanssa toimii esimerkiksi mansikat ja mustikat, tai hedelmistä esimerkiksi kiivi ja granaattiomenan siemenet.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
39 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g