
Ainekset
-
4munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlmaissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
-
¾ dlkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 prk (200 g)maustamatonta kevyt tuorejuustoa
-
1 dllemon curdia
-
3 dltuoreita vadelmia tai mansikoita
- Koristeeksi
-
30 gvalkosuklaata
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.
2. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tuorejuusto ja lemoncurd. Sivele täyte levyn päälle ja sirottele päälle vadelmia tai viipaloituja mansikoita. Kääri levy tiukalle rullalle ja jätä sauma rullan alapuolelle.
4. Laita suklaapalat pieneen suljettavaan pussiin ja sulata varovasti mikrossa muutaman 10-15 sekunnin jakson ajan. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota pinnalle suklaaraitoja. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki
Tuunaa unelmatorttua oman maun mukaan vaihtamalla täytteen tuorejuuston makua tai sekoita täytteeseen esimerkiksi marjoja tai suklaata.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sitruunainen unelmatorttu
Valkosuklaaraidoitus ja raikkaat marjat viimeistelevät hienostuneen sitruunaisen unelmatortun.
Valkosuklaaraidoitus ja raikkaat marjat viimeistelevät hienostuneen sitruunaisen unelmatortun.
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlmaissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
-
¾ dlkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 prk (200 g)maustamatonta kevyt tuorejuustoa
-
1 dllemon curdia
-
3 dltuoreita vadelmia tai mansikoita
- Koristeeksi
-
30 gvalkosuklaata
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.
2. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tuorejuusto ja lemoncurd. Sivele täyte levyn päälle ja sirottele päälle vadelmia tai viipaloituja mansikoita. Kääri levy tiukalle rullalle ja jätä sauma rullan alapuolelle.
4. Laita suklaapalat pieneen suljettavaan pussiin ja sulata varovasti mikrossa muutaman 10-15 sekunnin jakson ajan. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota pinnalle suklaaraitoja. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki
Tuunaa unelmatorttua oman maun mukaan vaihtamalla täytteen tuorejuuston makua tai sekoita täytteeseen esimerkiksi marjoja tai suklaata.
Valmistusohje
1.
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.
2.
Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi. Anna jäähtyä.
3.
Sekoita tuorejuusto ja lemoncurd. Sivele täyte levyn päälle ja sirottele päälle vadelmia tai viipaloituja mansikoita. Kääri levy tiukalle rullalle ja jätä sauma rullan alapuolelle.
4.
Laita suklaapalat pieneen suljettavaan pussiin ja sulata varovasti mikrossa muutaman 10-15 sekunnin jakson ajan. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota pinnalle suklaaraitoja. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki
Tuunaa unelmatorttua oman maun mukaan vaihtamalla täytteen tuorejuuston makua tai sekoita täytteeseen esimerkiksi marjoja tai suklaata.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g