Ainekset
-
5 dlrasvatonta maitoa
-
50 ghiivaa
-
1 rklkardemummaa
-
1 tlsuolaa
-
1 ½ dlsokeria
-
16 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
-
1 dlpullomargariinia
- Täyte
-
300 gomenaa
-
3 dlvettä
-
½ tlkanelia
-
¼ tlkardemummaa
-
1 tlsitruunamehua
-
½ dlsokeria
- Suurus
-
½ dlvettä
-
1 rklperunajauhoja
- Voiteluun
-
1kananmuna
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken ajan.
2. Lisää pehmeä rasva ja jauhoja, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunasta. Kohota lämpimässä paikassa.
3. Tee kohotusaikana täyte. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja keitä veden, mausteiden ja sokerin kanssa noin 5 minuuttia. Sekoita suurus ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
4. Leivo taikina omenatäytteisiksi kierrepulliksi tai pikkupulliksi.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
5. Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
234 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Omenapuustit
Sakea omenakiisseli takaa syksyn mehevimmät pullat! Lisää kanelinen täyte hillosilmänä tai kääräise taikinan sisään.
Sakea omenakiisseli takaa syksyn mehevimmät pullat! Lisää kanelinen täyte hillosilmänä tai kääräise taikinan sisään.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlrasvatonta maitoa
-
50 ghiivaa
-
1 rklkardemummaa
-
1 tlsuolaa
-
1 ½ dlsokeria
-
16 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
-
1 dlpullomargariinia
- Täyte
-
300 gomenaa
-
3 dlvettä
-
½ tlkanelia
-
¼ tlkardemummaa
-
1 tlsitruunamehua
-
½ dlsokeria
- Suurus
-
½ dlvettä
-
1 rklperunajauhoja
- Voiteluun
-
1kananmuna
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken ajan.
2. Lisää pehmeä rasva ja jauhoja, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunasta. Kohota lämpimässä paikassa.
3. Tee kohotusaikana täyte. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja keitä veden, mausteiden ja sokerin kanssa noin 5 minuuttia. Sekoita suurus ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
4. Leivo taikina omenatäytteisiksi kierrepulliksi tai pikkupulliksi.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
5. Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken ajan.
2.
Lisää pehmeä rasva ja jauhoja, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunasta. Kohota lämpimässä paikassa.
3.
Tee kohotusaikana täyte. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja keitä veden, mausteiden ja sokerin kanssa noin 5 minuuttia. Sekoita suurus ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
4.
Leivo taikina omenatäytteisiksi kierrepulliksi tai pikkupulliksi.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
5.
Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Muunnos
Vegaaniset omenapuustit
- Käytä nesteenä maidon sijaan kasvijuomaa (esim. kaura- tai soijajuomaa)
- Käytä vegaanista pullomargariinia
- Jätä voitelusta kananmuna pois. Voitelu hoituu esimerkiksi kevyesti makeutetulla kaurajuomalla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
234 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g