Ainekset
- Pohja
-
100 grasiamargariinia (rasvaa väh. 60%)
-
¾ dlsokeria
-
2 ½ dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Vadelmamarmeladi
-
400 gvadelmia
-
1 ¼ dl (100g)hillo-marmeladisokeria
-
2 rklvettä
- Tuorejuustotäyte
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa (15%)
-
1 prkkondensoitua maitoa
-
3munaa
-
2 rklperunajauhoja
-
1appelsiini
Valmistusohje
1. Tee ensin vadelmamarmeladi. Keitä marjoja, hillo-marmeladisokeria ja vettä kattilassa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2. Sekoita pohjan rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 20 -22 cm) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä juustokakun myös suurempaan vuokaan, tällöin siitä ei tule niin korkea.
3. Sekoita täytteen tuorejuusto, kondensoitu maito, munat ja perunajauhot.
4. Pese appelsiini ja raasta kuoren oranssi osa. Purista myös appelsiinin mehu ja lisää kuori ja mehu tuorejuustoseokseen.
5. Kaada puolet juustoseos pohjan päälle. Lisää vadelmamarmeladista noin kolmannes nokareina tuorejuuston lomaan. Lisää loppu tuorejuustoseos vuokaan ja marmeladia lusikallinen kerrallaan pinnalle. Sekoita marmeladia ja juustotäytettä varovasti veitsellä, jotta pinnasta tulee marmorimainen.
6. Paista 150°C:ssa 45–60 min tai kunnes juustotäyte on kiinteytynyt. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: halkaisijaltaan isommassa vuoassa se on lyhyempi. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperia.
7. Anna vadelmajuustokakun jäähtyä vuoassaan.
Vinkki
- Jos vadelmamarmeladia jää yli, syö sitä kakun lisäkkeenä tai käytä jogurtin tai puuron mausteena.
- Myös mustikasta syntyy herkullinen juustokakku samalla ohjeella. Mausta juustotäyte silloin appelsiinin sijaan sitruunan kuorella ja mehulla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.8 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Vadelmajuustokakku
Appelsiinilla maustetun juustokakun täytteessä on vadelmasydämiä.
Appelsiinilla maustetun juustokakun täytteessä on vadelmasydämiä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
100 grasiamargariinia (rasvaa väh. 60%)
-
¾ dlsokeria
-
2 ½ dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Vadelmamarmeladi
-
400 gvadelmia
-
1 ¼ dl (100g)hillo-marmeladisokeria
-
2 rklvettä
- Tuorejuustotäyte
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa (15%)
-
1 prkkondensoitua maitoa
-
3munaa
-
2 rklperunajauhoja
-
1appelsiini
Valmistusohje
1. Tee ensin vadelmamarmeladi. Keitä marjoja, hillo-marmeladisokeria ja vettä kattilassa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2. Sekoita pohjan rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 20 -22 cm) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä juustokakun myös suurempaan vuokaan, tällöin siitä ei tule niin korkea.
3. Sekoita täytteen tuorejuusto, kondensoitu maito, munat ja perunajauhot.
4. Pese appelsiini ja raasta kuoren oranssi osa. Purista myös appelsiinin mehu ja lisää kuori ja mehu tuorejuustoseokseen.
5. Kaada puolet juustoseos pohjan päälle. Lisää vadelmamarmeladista noin kolmannes nokareina tuorejuuston lomaan. Lisää loppu tuorejuustoseos vuokaan ja marmeladia lusikallinen kerrallaan pinnalle. Sekoita marmeladia ja juustotäytettä varovasti veitsellä, jotta pinnasta tulee marmorimainen.
6. Paista 150°C:ssa 45–60 min tai kunnes juustotäyte on kiinteytynyt. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: halkaisijaltaan isommassa vuoassa se on lyhyempi. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperia.
7. Anna vadelmajuustokakun jäähtyä vuoassaan.
Vinkki
- Jos vadelmamarmeladia jää yli, syö sitä kakun lisäkkeenä tai käytä jogurtin tai puuron mausteena.
- Myös mustikasta syntyy herkullinen juustokakku samalla ohjeella. Mausta juustotäyte silloin appelsiinin sijaan sitruunan kuorella ja mehulla.
Valmistusohje
1.
Tee ensin vadelmamarmeladi. Keitä marjoja, hillo-marmeladisokeria ja vettä kattilassa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2.
Sekoita pohjan rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 20 -22 cm) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä juustokakun myös suurempaan vuokaan, tällöin siitä ei tule niin korkea.
3.
Sekoita täytteen tuorejuusto, kondensoitu maito, munat ja perunajauhot.
4.
Pese appelsiini ja raasta kuoren oranssi osa. Purista myös appelsiinin mehu ja lisää kuori ja mehu tuorejuustoseokseen.
5.
Kaada puolet juustoseos pohjan päälle. Lisää vadelmamarmeladista noin kolmannes nokareina tuorejuuston lomaan. Lisää loppu tuorejuustoseos vuokaan ja marmeladia lusikallinen kerrallaan pinnalle. Sekoita marmeladia ja juustotäytettä varovasti veitsellä, jotta pinnasta tulee marmorimainen.
6.
Paista 150°C:ssa 45–60 min tai kunnes juustotäyte on kiinteytynyt. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: halkaisijaltaan isommassa vuoassa se on lyhyempi. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperia.
7.
Anna vadelmajuustokakun jäähtyä vuoassaan.
Vinkki
- Jos vadelmamarmeladia jää yli, syö sitä kakun lisäkkeenä tai käytä jogurtin tai puuron mausteena.
- Myös mustikasta syntyy herkullinen juustokakku samalla ohjeella. Mausta juustotäyte silloin appelsiinin sijaan sitruunan kuorella ja mehulla.
Muunnos
Saat juustokakusta gluteenittoman kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.8 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g