Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen

Ainekset

100 g
rasiamargariinia (60-80 %)
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
70-80 g
toffeekarkkeja (esim. Omar, fudge)
1 dl
puolukoita
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
20 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6.4 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Puolukka-toffeekeksit

Helpot keksit kätkevät sisäänsä makeita toffeekarkkeja ja raikasta puolukkaa.

Helpot keksit kätkevät sisäänsä makeita toffeekarkkeja ja raikasta puolukkaa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
100 g
rasiamargariinia (60-80 %)
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
70-80 g
toffeekarkkeja (esim. Omar, fudge)
1 dl
puolukoita

Valmistusohje

1.
Vaahdota rasva ja sokerit.
2.
Pilko karkit noin ½ cm kuutioiksi ja lisää rasvaseokseen. Lisää myös kuivat ainekset ja sekoita kevyesti. Lisää lopuksi (jäiset) puolukat ja sekoita varovasti, jotta puolukat eivät hajoa.
3.
Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele palat jauhojen avulla 30 cm pituisiksi ja noin 2 cm paksuisiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle.
4.
Kypsennä 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes tangot saavat kauniin värin ja ovat kypsiä. Leikkaa tangot heti terävällä veitsellä vinottain viipaleiksi.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
420 kcal
Rasvaa
20 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6.4 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g