 
                  Ainekset
- 
                    3 dlrasvatonta maitoa
- 
                    25 ghiivaa
- 
                    ¾ dlsokeria
- 
                    ½ rklkardemummaa
- 
                    ¾ tlsuolaa
- 
                    7 dlvehnäjauhoja
- 
                    ½ dlpullomargariinia
- Täyte
- 
                    75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 
                    1 ½ dlfariinisokeria
- 
                    1 ½ rklkanelia
- 
                    ¾ tljauhettua muskottipähkinää
- Koristeluun
- 
                     
                    tomusokeria
Valmistusohje
                    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi liemeksi. Lisää mausteet ja puolet jauhoista, jotta saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja kohota ainakin 30 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Tee kohotuksen aikana täyte. Sulata rasva kattilassa ja anna sen paahtua hieman. Lisää sokeri ja mausteet.
                  
                                                                                  
                    3. Vuoraa leipävuoka (9 x 25 cm) leivinpaperilla.
                  
                                                                                  
                    4. Kaada taikina pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi, noin 35 x 50 cm levyksi. Levitä täyte levylle ja jaa taikinapyörällä 20 palaksi.
                  
                                                                                  
                    5. Lado palat vuokaan pystyasentoon. Anna kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
                  
                                                            Vinkki
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                330 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                10 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                52 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                18 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                6 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.6 g
              
            
                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          
                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          Nyhtöpulla
Mehevä ja mausteinen nyhtöpulla on kuin korvapuusti pitkomuodossa.
Mehevä ja mausteinen nyhtöpulla on kuin korvapuusti pitkomuodossa.
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    3 dlrasvatonta maitoa
- 
                    25 ghiivaa
- 
                    ¾ dlsokeria
- 
                    ½ rklkardemummaa
- 
                    ¾ tlsuolaa
- 
                    7 dlvehnäjauhoja
- 
                    ½ dlpullomargariinia
- Täyte
- 
                    75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 
                    1 ½ dlfariinisokeria
- 
                    1 ½ rklkanelia
- 
                    ¾ tljauhettua muskottipähkinää
- Koristeluun
- 
                     
                    tomusokeria
Valmistusohje
                    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi liemeksi. Lisää mausteet ja puolet jauhoista, jotta saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja kohota ainakin 30 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Tee kohotuksen aikana täyte. Sulata rasva kattilassa ja anna sen paahtua hieman. Lisää sokeri ja mausteet.
                  
                                                                                  
                    3. Vuoraa leipävuoka (9 x 25 cm) leivinpaperilla.
                  
                                                                                  
                    4. Kaada taikina pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi, noin 35 x 50 cm levyksi. Levitä täyte levylle ja jaa taikinapyörällä 20 palaksi.
                  
                                                                                  
                    5. Lado palat vuokaan pystyasentoon. Anna kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
                  
                                                            Vinkki
Valmistusohje
                1. 
                                                              Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi liemeksi. Lisää mausteet ja puolet jauhoista, jotta saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja kohota ainakin 30 minuuttia.
              
                2. 
                                                              Tee kohotuksen aikana täyte. Sulata rasva kattilassa ja anna sen paahtua hieman. Lisää sokeri ja mausteet.
              
                3. 
                                                              Vuoraa leipävuoka (9 x 25 cm) leivinpaperilla.
              
                4. 
                                                              Kaada taikina pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi, noin 35 x 50 cm levyksi. Levitä täyte levylle ja jaa taikinapyörällä 20 palaksi.
              
                5. 
                                                          Lado palat vuokaan pystyasentoon. Anna kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
              Vinkki
Muunnos
- Vegaanisen pullan saat käyttämällä maidon sijaan kasvijuomaa, esimerkiksi kaura- tai soijajuomaa.
- Varmista myös rasia- ja pullomargariinin vegaanisuus pakkauksesta.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                330 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                10 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                52 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                18 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                6 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.6 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  