Ainekset
-
5 dlvehnäjauhoja
-
3 dlsokeria
-
½ dlkauraleseitä
-
3 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
4 dlrasvatonta maitoa
-
1 ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Pinnalle
-
600 gomenoita
-
1 rklsokeria
-
½ tlkardemummaa
-
½ tlkanelia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuutioi tai viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet.
3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Piirakan kuitupitoisuutta ja mehevyyttä voi entisestään lisätä korvaamalla suuremman osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla tai -leseillä. Esimerkiksi 1 dl vehnäjauhoista voi korvata ½ dl:lla kauraleseitä.
- Omenapiirakka kestää mainiosti muutaman päivän - maku vain paranee ja piiras mehevöityy.
- Tarjoile itse tehdyn vaniljakastikkeen kera.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Omenapiiras
Hapokkaista omenoista tulee maukkain täyte piirakkaan. Ohjeesta tulee uunipellillinen, mutta jos piirakkavuoka riittää, puolita määrät.
Hapokkaista omenoista tulee maukkain täyte piirakkaan. Ohjeesta tulee uunipellillinen, mutta jos piirakkavuoka riittää, puolita määrät.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlvehnäjauhoja
-
3 dlsokeria
-
½ dlkauraleseitä
-
3 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
4 dlrasvatonta maitoa
-
1 ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Pinnalle
-
600 gomenoita
-
1 rklsokeria
-
½ tlkardemummaa
-
½ tlkanelia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuutioi tai viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet.
3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Piirakan kuitupitoisuutta ja mehevyyttä voi entisestään lisätä korvaamalla suuremman osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla tai -leseillä. Esimerkiksi 1 dl vehnäjauhoista voi korvata ½ dl:lla kauraleseitä.
- Omenapiirakka kestää mainiosti muutaman päivän - maku vain paranee ja piiras mehevöityy.
- Tarjoile itse tehdyn vaniljakastikkeen kera.
Valmistusohje
1.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi.
2.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuutioi tai viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet.
3.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Piirakan kuitupitoisuutta ja mehevyyttä voi entisestään lisätä korvaamalla suuremman osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla tai -leseillä. Esimerkiksi 1 dl vehnäjauhoista voi korvata ½ dl:lla kauraleseitä.
- Omenapiirakka kestää mainiosti muutaman päivän - maku vain paranee ja piiras mehevöityy.
- Tarjoile itse tehdyn vaniljakastikkeen kera.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g