Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

5 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 dl
kokonaisia spelttihelmiä
Chilibroileri
200 g
broilerinfileetä
1 rkl
öljyä
1 - 2 tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa
Mustapapusalsa
1
avokado
2
tomaattia
1 pieni
punasipuli
1
vihreä paprika
½ ruukku
tuoretta korianteria
½ dl
limen mehua (1-2 limeä)
1 prk (230 g)
mustapapuja (säilyke)
100 g
maissia (pakaste)
2 rkl
(maustettua) öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
100 g
kermaviiliä
50 g
maissilastuja
60-70 g
jääsalaattia tai tuoretta pinaattia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Mustapapubowl meksikolaisittain

Mustapapubowl on erinomainen salaatti lounaaksi tai ilta-ateriaksi. Reilusta annoksesta riittää syötävää seuraavaksi päiväksikin.

Mustapapubowl on erinomainen salaatti lounaaksi tai ilta-ateriaksi. Reilusta annoksesta riittää syötävää seuraavaksi päiväksikin.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
5 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 dl
kokonaisia spelttihelmiä
Chilibroileri
200 g
broilerinfileetä
1 rkl
öljyä
1 - 2 tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa
Mustapapusalsa
1
avokado
2
tomaattia
1 pieni
punasipuli
1
vihreä paprika
½ ruukku
tuoretta korianteria
½ dl
limen mehua (1-2 limeä)
1 prk (230 g)
mustapapuja (säilyke)
100 g
maissia (pakaste)
2 rkl
(maustettua) öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
100 g
kermaviiliä
50 g
maissilastuja
60-70 g
jääsalaattia tai tuoretta pinaattia

Valmistusohje

1.
Keitä spelttihelmet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 min). Anna jäähtyä.
2.
Sekoita öljy, chili ja suola. Levitä seos broilerin fileille. Kypsennä liha paistinpannussa tai uunissa 180 asteessa 10-15 minuuttia. Viipaloi fileet ohuiksi paloiksi ja anna jäähtyä.
3.
Pilko mustapapusalsan avokado, tomaatit, sipuli ja  paprika. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset ja laita maustumaan jääkaappiin
4.
Kokoa kulhot laittamalla annoskulhoihin kerroksittain kypsiä spelttihelmiä, mustapapusalsaa, broilerin suikaleita, salaattia tai pinaattia, maissilastuja ja lusikallinen kermaviiliä.

Vinkki

Lisää tulisuutta salsaan saat lisäämällä joukkoon tuoretta chiliä hienonnettuna.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g