Ainekset
-
1 pkt (250 g)kotijuustoa
-
2 rklöljyä
-
300 ghunajamelonia
-
5 dl (250 g)mansikoita
-
250 gkirsikkatomaatteja
-
1 ruukkusalaattia
-
½ ruukkutuoretta basilikaa
- Balsamicosiirappi
-
½ dlbalsamiviinietikkaa
-
½ dlfariinisokeria
-
3 rklvettä
Valmistusohje
1. Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
2. Viipaloi kotijuusto ja ruskista palat kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
3. Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Mansikka-juustosalaatti
Tämän kesäisen salaatin herkullisena ydinkolmikkona toimivat paahdettu kotijuusto, makeat mansikat ja basilika.
Tämän kesäisen salaatin herkullisena ydinkolmikkona toimivat paahdettu kotijuusto, makeat mansikat ja basilika.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 pkt (250 g)kotijuustoa
-
2 rklöljyä
-
300 ghunajamelonia
-
5 dl (250 g)mansikoita
-
250 gkirsikkatomaatteja
-
1 ruukkusalaattia
-
½ ruukkutuoretta basilikaa
- Balsamicosiirappi
-
½ dlbalsamiviinietikkaa
-
½ dlfariinisokeria
-
3 rklvettä
Valmistusohje
1. Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
2. Viipaloi kotijuusto ja ruskista palat kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
3. Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.
Valmistusohje
1.
Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
2.
Viipaloi kotijuusto ja ruskista palat kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
3.
Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g