Ainekset
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 dlvettä
-
1kananmuna
-
½ tlvalkopippuria
-
½ dlpersiljaa
-
½ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
2. Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
- Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton
Maidoton
Lihamureke
Perinteinen lihamureke on arkiruokaa parhaimmillaan. Täytteillä se mukautuu myös juhlaruuaksi.
Perinteinen lihamureke on arkiruokaa parhaimmillaan. Täytteillä se mukautuu myös juhlaruuaksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 dlvettä
-
1kananmuna
-
½ tlvalkopippuria
-
½ dlpersiljaa
-
½ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
2. Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
- Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Valmistusohje
1.
Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
2.
Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
- Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.7 g