Ainekset
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
250 gHärkis-härkäpapuvalmistetta (tai maustamatonta Nyhtökauraa)
-
150 getikkapunajuuria
-
1 dlkorppujauhoja
-
2 tlperunajauhoja
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
⅕ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklkapriksia
-
1kananmuna
- Voiteluun
-
2 rklöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
2. Jauha härkäpapuvalmiste monitoimikoneella tai hienonna veitsellä. Jauha tai raasta myös punajuuret.
3. Sekoita korppujauhot, perunajauho, kasvirasvasekoite, suola ja pippuri kulhossa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina lusikalla öljyllä sivellylle leivinpaperille uunipannulle ja muotoile pihveiksi.
5. Paista 200 asteessa 20–30 minuuttia ja käännä pihvit lastalla paiston puolivälissä.
Vinkki
- Härkäpapuvalmisteen voi vaihtaa myös vähärasvaiseen jauhelihaan (400 g), tai nyhtökauraan.
- Monet kasviproteiinit, kuten Härkis ja Nyhtökaura, ovat sellaisenaan suolaisia, jolloin ruuanvalmistuksessa suolaa ei välttämättä tarvita ollenkaan.
- Uudenlaiset lindströminpihvit maistuvat lautasella esimerkiksi pinaattiperunasoseen, palsternakkapyreen tai kasvisten kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Härkis-Lindströminpihvit
Klassisista lindströminpihveistä on tehty kasvissyöjille käypä versio korvaamalla jauhelihan härkiksellä, eli suomalaisella härkäpavulla.
Klassisista lindströminpihveistä on tehty kasvissyöjille käypä versio korvaamalla jauhelihan härkiksellä, eli suomalaisella härkäpavulla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
250 gHärkis-härkäpapuvalmistetta (tai maustamatonta Nyhtökauraa)
-
150 getikkapunajuuria
-
1 dlkorppujauhoja
-
2 tlperunajauhoja
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
⅕ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklkapriksia
-
1kananmuna
- Voiteluun
-
2 rklöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
2. Jauha härkäpapuvalmiste monitoimikoneella tai hienonna veitsellä. Jauha tai raasta myös punajuuret.
3. Sekoita korppujauhot, perunajauho, kasvirasvasekoite, suola ja pippuri kulhossa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina lusikalla öljyllä sivellylle leivinpaperille uunipannulle ja muotoile pihveiksi.
5. Paista 200 asteessa 20–30 minuuttia ja käännä pihvit lastalla paiston puolivälissä.
Vinkki
- Härkäpapuvalmisteen voi vaihtaa myös vähärasvaiseen jauhelihaan (400 g), tai nyhtökauraan.
- Monet kasviproteiinit, kuten Härkis ja Nyhtökaura, ovat sellaisenaan suolaisia, jolloin ruuanvalmistuksessa suolaa ei välttämättä tarvita ollenkaan.
- Uudenlaiset lindströminpihvit maistuvat lautasella esimerkiksi pinaattiperunasoseen, palsternakkapyreen tai kasvisten kanssa.
Valmistusohje
1.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
2.
Jauha härkäpapuvalmiste monitoimikoneella tai hienonna veitsellä. Jauha tai raasta myös punajuuret.
3.
Sekoita korppujauhot, perunajauho, kasvirasvasekoite, suola ja pippuri kulhossa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4.
Jaa taikina lusikalla öljyllä sivellylle leivinpaperille uunipannulle ja muotoile pihveiksi.
5.
Paista 200 asteessa 20–30 minuuttia ja käännä pihvit lastalla paiston puolivälissä.
Vinkki
- Härkäpapuvalmisteen voi vaihtaa myös vähärasvaiseen
jauhelihaan (400 g), tai nyhtökauraan. - Monet kasviproteiinit, kuten Härkis ja Nyhtökaura, ovat sellaisenaan suolaisia, jolloin ruuanvalmistuksessa suolaa ei välttämättä tarvita ollenkaan.
- Uudenlaiset lindströminpihvit maistuvat lautasella esimerkiksi pinaattiperunasoseen, palsternakkapyreen tai kasvisten kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g