Ainekset
-
1 ½ lvettä
-
500 glampaan lihaa (rasvaa noin 10 %)
-
1 ½ tlsuolaa
-
5kokonaista mustapippuria
-
1 kgvalkokaalia
-
3porkkanaa
-
2sipulia
-
2 tlmeiramia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää liha kokonaisena palana ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja suola ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
2. Suikaloi sillä aikaa kaali ja viipaloi kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää. Uuden sadon kaali kypsyy noin 20 minuutissa, vanhempi talvikaali voi vaatia puolet pidemmän kypsennysajan.
3. Kun keitto on lähes valmista, nosta liha liemestä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan ja mausta keitto meiramilla.
Vinkki
- Kiireisempi kokkaaja voi vaihtaa kokolihan karitsan jauhelihaksi.
- Keiton voi tarjoilla pääsiäisenä lammasaterian versiona, tai siihen voi hyödyntää pääsiäislampaan jämät.
- Tutustu myös muihin keittoresepteihin täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Lammas-kaalikeitto
Kaali on makoisaa, edullista ja hyvin säilyvää. Erityisen edukseen se on lampaanlihan kaverina, kuten tässä keitossa.
Kaali on makoisaa, edullista ja hyvin säilyvää. Erityisen edukseen se on lampaanlihan kaverina, kuten tässä keitossa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 ½ lvettä
-
500 glampaan lihaa (rasvaa noin 10 %)
-
1 ½ tlsuolaa
-
5kokonaista mustapippuria
-
1 kgvalkokaalia
-
3porkkanaa
-
2sipulia
-
2 tlmeiramia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää liha kokonaisena palana ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja suola ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
2. Suikaloi sillä aikaa kaali ja viipaloi kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää. Uuden sadon kaali kypsyy noin 20 minuutissa, vanhempi talvikaali voi vaatia puolet pidemmän kypsennysajan.
3. Kun keitto on lähes valmista, nosta liha liemestä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan ja mausta keitto meiramilla.
Vinkki
- Kiireisempi kokkaaja voi vaihtaa kokolihan karitsan jauhelihaksi.
- Keiton voi tarjoilla pääsiäisenä lammasaterian versiona, tai siihen voi hyödyntää pääsiäislampaan jämät.
- Tutustu myös muihin keittoresepteihin täältä.
Valmistusohje
1.
Kiehauta vesi. Lisää liha kokonaisena palana ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja suola ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
2.
Suikaloi sillä aikaa kaali ja viipaloi kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää. Uuden sadon kaali kypsyy noin 20 minuutissa, vanhempi talvikaali voi vaatia puolet pidemmän kypsennysajan.
3.
Kun keitto on lähes valmista, nosta liha liemestä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan ja mausta keitto meiramilla.
Vinkki
- Kiireisempi kokkaaja voi vaihtaa kokolihan karitsan jauhelihaksi.
- Keiton voi tarjoilla pääsiäisenä lammasaterian versiona, tai siihen voi hyödyntää pääsiäislampaan jämät.
- Tutustu myös muihin keittoresepteihin täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g