Ainekset
-
1 pkt (200 g)broccoliineja
-
1muna
-
1 mmsuolaa
-
1 mmrouhittua mustapippuria
-
2 dlruis-kauramuroja
-
2 rklöljyä
- Rahkatsatsiki
-
150 gkurkkua
-
1omena
-
1valkosipulinkynsi
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
1 rklhunajaa
-
1 rklsitruunamehua
-
½ mmsuolaa
-
½ mmrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja (kuorittu) omena raastimen karkealla terällä. Puristele raasteista ylimääräiset nesteet pois. Raasta valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa.
2. Riko kananmuna syvälle lautaselle. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita tasaiseksi.
3. Mittaa murot pussiin, ja murskaa esimerkiksi kaulimella painelemalla. Kaada jauhe toiselle lautaselle.
4. Kasta huuhdeltujen broccoliinien kukkanuput kananmunaseoksessa ja sen jälkeen muromurskassa. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle rypsiöljyä. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 15 minuuttia, kunnes broccoliinit ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Kokeile rahkatsatsikia myös liha-, kala- ja kasvisruoan lisukkeena.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
88 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kuorrutetut parsakaalit ja rahkatsatsiki
Murohunnutetut varsiparsakaalit eli broccoliinit ovat rapea aterian lisuke. Dippaile kasviksia raikkaaseen rahkatsatsikiin.
Murohunnutetut varsiparsakaalit eli broccoliinit ovat rapea aterian lisuke. Dippaile kasviksia raikkaaseen rahkatsatsikiin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 pkt (200 g)broccoliineja
-
1muna
-
1 mmsuolaa
-
1 mmrouhittua mustapippuria
-
2 dlruis-kauramuroja
-
2 rklöljyä
- Rahkatsatsiki
-
150 gkurkkua
-
1omena
-
1valkosipulinkynsi
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
1 rklhunajaa
-
1 rklsitruunamehua
-
½ mmsuolaa
-
½ mmrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja (kuorittu) omena raastimen karkealla terällä. Puristele raasteista ylimääräiset nesteet pois. Raasta valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa.
2. Riko kananmuna syvälle lautaselle. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita tasaiseksi.
3. Mittaa murot pussiin, ja murskaa esimerkiksi kaulimella painelemalla. Kaada jauhe toiselle lautaselle.
4. Kasta huuhdeltujen broccoliinien kukkanuput kananmunaseoksessa ja sen jälkeen muromurskassa. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle rypsiöljyä. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 15 minuuttia, kunnes broccoliinit ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Kokeile rahkatsatsikia myös liha-, kala- ja kasvisruoan lisukkeena.
Valmistusohje
1.
Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja (kuorittu) omena raastimen karkealla terällä. Puristele raasteista ylimääräiset nesteet pois. Raasta valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa.
2.
Riko kananmuna syvälle lautaselle. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita tasaiseksi.
3.
Mittaa murot pussiin, ja murskaa esimerkiksi kaulimella painelemalla. Kaada jauhe toiselle lautaselle.
4.
Kasta huuhdeltujen broccoliinien kukkanuput kananmunaseoksessa ja sen jälkeen muromurskassa. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle rypsiöljyä. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 15 minuuttia, kunnes broccoliinit ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Kokeile rahkatsatsikia myös liha-, kala- ja kasvisruoan lisukkeena.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
88 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g