Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

2 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
½ rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
8 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
Täyte
100 g
tuorejuustoa
50 g
mantelijauhetta
25 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
½ dl
tomusokeria
½
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunamehua
Voiteluun ja koristeluun
½
kananmuna
2 rkl
raesokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
307 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Kierrepitko sitruuna-mantelitäytteellä

Tuorejuusto, sitruuna ja manteli – mehevän pullatäytteen takaajat. Juhlavaa pitkoa kelpaa tarjota kahvipöydässä.

Tuorejuusto, sitruuna ja manteli – mehevän pullatäytteen takaajat. Juhlavaa pitkoa kelpaa tarjota kahvipöydässä.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
½ rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
8 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
Täyte
100 g
tuorejuustoa
50 g
mantelijauhetta
25 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
½ dl
tomusokeria
½
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunamehua
Voiteluun ja koristeluun
½
kananmuna
2 rkl
raesokeria

Valmistusohje

1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2.
Sekoita täytteen ainekset.
3.
Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
4.
Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
5.
Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
307 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g