Ainekset
-
2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
25 ghiivaa
-
½ rklkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
¾ dlsokeria
-
8 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
-
½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Täyte
-
100 gtuorejuustoa
-
50 gmantelijauhetta
-
25 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
½ dltomusokeria
-
½sitruunan kuori
-
1 rklsitruunamehua
- Voiteluun ja koristeluun
-
½kananmuna
-
2 rklraesokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Sekoita täytteen ainekset.
3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile kierrepitkoa myös kookos-valkosuklaatäytteellä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
307 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kierrepitko sitruuna-mantelitäytteellä
Tuorejuusto, sitruuna ja manteli – mehevän pullatäytteen takaajat. Juhlavaa pitkoa kelpaa tarjota kahvipöydässä.
Tuorejuusto, sitruuna ja manteli – mehevän pullatäytteen takaajat. Juhlavaa pitkoa kelpaa tarjota kahvipöydässä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
25 ghiivaa
-
½ rklkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
¾ dlsokeria
-
8 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
-
½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Täyte
-
100 gtuorejuustoa
-
50 gmantelijauhetta
-
25 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
½ dltomusokeria
-
½sitruunan kuori
-
1 rklsitruunamehua
- Voiteluun ja koristeluun
-
½kananmuna
-
2 rklraesokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Sekoita täytteen ainekset.
3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile kierrepitkoa myös kookos-valkosuklaatäytteellä
Valmistusohje
1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2.
Sekoita täytteen ainekset.
3.
Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
4.
Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
5.
Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile kierrepitkoa myös kookos-valkosuklaatäytteellä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
307 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g