 
                  Ainekset
- 
                    2 ½ dlrasvatonta maitoa
- 
                    25 ghiivaa
- 
                    ½ rklkardemummaa
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    ¾ dlsokeria
- 
                    8 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
- 
                    ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Täyte
- 
                    50 gvalkosuklaata
- 
                    75 gkookoshiutaleita
- 
                    ¾ dlsokeria
- 
                    ½ dlvehnäjauhoja
- 
                    ½ tlvaniljasokeria
- 
                    2 rklpullomargariinia
- 
                    1kananmuna
- Voiteluun ja koristeluun
- 
                    ½kananmuna
- 
                    2 rklraesokeria
Valmistusohje
                    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Rouhi täytteen valkosuklaa ja sekoita muihin aineksiin.
                  
                                                                                  
                    3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
                  
                                                                                  
                    4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
                  
                                                                                  
                    5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
- Kokeile kierrepitkoa myös sitruuna-mantelitäytteellä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                353 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                13 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                5.3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                49 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                16 g
              
            
                Kuitua
              
              
                3 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                7 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.4 g
              
            
                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          
                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          Kierrepitko kookos-valkosuklaatäytteellä
Eksoottinen kookos sopii erinomaisesti kotoisan pullan täytteeksi.
Eksoottinen kookos sopii erinomaisesti kotoisan pullan täytteeksi.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    2 ½ dlrasvatonta maitoa
- 
                    25 ghiivaa
- 
                    ½ rklkardemummaa
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    ¾ dlsokeria
- 
                    8 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
- 
                    ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Täyte
- 
                    50 gvalkosuklaata
- 
                    75 gkookoshiutaleita
- 
                    ¾ dlsokeria
- 
                    ½ dlvehnäjauhoja
- 
                    ½ tlvaniljasokeria
- 
                    2 rklpullomargariinia
- 
                    1kananmuna
- Voiteluun ja koristeluun
- 
                    ½kananmuna
- 
                    2 rklraesokeria
Valmistusohje
                    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Rouhi täytteen valkosuklaa ja sekoita muihin aineksiin.
                  
                                                                                  
                    3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
                  
                                                                                  
                    4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
                  
                                                                                  
                    5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
- Kokeile kierrepitkoa myös sitruuna-mantelitäytteellä
Valmistusohje
                1. 
                                                              Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
              
                2. 
                                                              Rouhi täytteen valkosuklaa ja sekoita muihin aineksiin.
              
                3. 
                                                              Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
              
                4. 
                                                              Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
              
                5. 
                                                          Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
              Vinkki
- Kokeile kierrepitkoa myös sitruuna-mantelitäytteellä
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                353 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                13 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                5.3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                49 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                16 g
              
            
                Kuitua
              
              
                3 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                7 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.4 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  