Ainekset
- Pohja
-
50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
½ dlsokeria
-
1kananmuna
-
½ dlrasvatonta maitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
- Päälle
-
8 dlraparperin paloja
-
3 rklsokeria
- Muruseos
-
1 dlmantelijauhetta
-
¾ dlsokeria
-
1 rklvehnäjauhoja
-
1 tlkardemummaa
-
2 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Laita raparperiviipaleet mikronkestävään astiaan. Kuumenna paloja mikrossa muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää sokeri ja anna jäähtyä taikinan ja muruseoksen teon ajan.
2. Vaahdota pohjan margariini ja sokeri. Lisää kanamuna ja maito sekä kuivat aineet. Painele taikina jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle. Sopiva vuoka on halkaisijaltaan noin 27 cm
3. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi pullomargariini.
4. Levitä pehmenneet raparperipalat pohjalle ja ripottele päälle muruseos . Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoa piirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
- Kokeile myös maisemakahvilan piirakkareseptiä luumun sijaan raparperilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Raparperi-murupiiras
Mantelinen muruseos tuo raparperipiirakkaan makua, mehevyyttä ja rapeaa tekstuuria.
Mantelinen muruseos tuo raparperipiirakkaan makua, mehevyyttä ja rapeaa tekstuuria.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
½ dlsokeria
-
1kananmuna
-
½ dlrasvatonta maitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
- Päälle
-
8 dlraparperin paloja
-
3 rklsokeria
- Muruseos
-
1 dlmantelijauhetta
-
¾ dlsokeria
-
1 rklvehnäjauhoja
-
1 tlkardemummaa
-
2 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Laita raparperiviipaleet mikronkestävään astiaan. Kuumenna paloja mikrossa muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää sokeri ja anna jäähtyä taikinan ja muruseoksen teon ajan.
2. Vaahdota pohjan margariini ja sokeri. Lisää kanamuna ja maito sekä kuivat aineet. Painele taikina jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle. Sopiva vuoka on halkaisijaltaan noin 27 cm
3. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi pullomargariini.
4. Levitä pehmenneet raparperipalat pohjalle ja ripottele päälle muruseos . Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoa piirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
- Kokeile myös maisemakahvilan piirakkareseptiä luumun sijaan raparperilla.
Valmistusohje
1.
Laita raparperiviipaleet mikronkestävään astiaan. Kuumenna paloja mikrossa muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää sokeri ja anna jäähtyä taikinan ja muruseoksen teon ajan.
2.
Vaahdota pohjan margariini ja sokeri. Lisää kanamuna ja maito sekä kuivat aineet. Painele taikina jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle. Sopiva vuoka on halkaisijaltaan noin 27 cm
3.
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi pullomargariini.
4.
Levitä pehmenneet raparperipalat pohjalle ja ripottele päälle muruseos . Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoa piirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
- Kokeile myös maisemakahvilan piirakkareseptiä luumun sijaan raparperilla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g