Ainekset
- Pohja
-
150 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
1muna
-
5 dlvehnäjauhoja
- Täyte
-
1 kgomenoita
-
1sitruuna
-
1 ½ dlfariinisokeria
-
2 rklperunajauhoja
-
2 tlkanelia
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
(1 dlrusinoita)
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainekset ja laita taikina jähmettymään jääkaappiin. Kananmunan koko vaikuttaa tarvittavaan jauhomäärään. Jos taikina vaikuttaa kuivalta, lisää lusikallinen tai pari vettä. Vastaavasti, jos liian löysältä, lisää jauhoja lusikallinen kerrallaan.
2. Kuori ja kuutioi omenat. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu omenapalojen joukkoon, samoin muut täytteen ainekset. Rusinoiden ohella täytteeseen sopivat myös muut kuivatut (ja pilkotut) hedelmät.
3. Kauli ¾ taikinasta parin mm paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Vuoraa taikinalevyllä halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat. Kaada vuokaan omenatäyte ja kauli loppu taikina ohueksi kanneksi. Ei haittaa, jos omenakerros nousee vuoan reunojen yläpuolelle. Tee halutessasi kanteen koristekuvioita terävällä veitsellä leikaten tai painele haarukalla muutamia reikiä höyryaukoiksi.
4. Paista amerikkalaista omenapiirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia. Alenna lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 35-45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Vinkki
- Voit paistaa amerikkalaisen omenapiirakan myös laakeammassa piirakka- tai irtopohjavuoassa. Etenkin piirakkavuoka-versiossa paistoaika voi olla hiukan lyhyempi.
- Kuvan koristeet on tehty ottamalla ohueksi kaulitusta taikinalevystä pyöreällä muotilla ympyröitä. Muotiksi käy esimerkiksi juomalasi. Ympyröiden ulkokehälle on tehty viilto terävällä veitsellä. Asettele ympyrät limittäin omenatäytteen päälle.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Amerikkalainen omenapiirakka
Amerikkalainen omenapiiras, apple pie eli "Mummo Ankan omenapiirakka" kätkee ohuiden murotaikinakerrosten sisään runsaan sitruunaisen omenatäytteen.
Amerikkalainen omenapiiras, apple pie eli "Mummo Ankan omenapiirakka" kätkee ohuiden murotaikinakerrosten sisään runsaan sitruunaisen omenatäytteen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
150 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
1muna
-
5 dlvehnäjauhoja
- Täyte
-
1 kgomenoita
-
1sitruuna
-
1 ½ dlfariinisokeria
-
2 rklperunajauhoja
-
2 tlkanelia
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
(1 dlrusinoita)
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainekset ja laita taikina jähmettymään jääkaappiin. Kananmunan koko vaikuttaa tarvittavaan jauhomäärään. Jos taikina vaikuttaa kuivalta, lisää lusikallinen tai pari vettä. Vastaavasti, jos liian löysältä, lisää jauhoja lusikallinen kerrallaan.
2. Kuori ja kuutioi omenat. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu omenapalojen joukkoon, samoin muut täytteen ainekset. Rusinoiden ohella täytteeseen sopivat myös muut kuivatut (ja pilkotut) hedelmät.
3. Kauli ¾ taikinasta parin mm paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Vuoraa taikinalevyllä halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat. Kaada vuokaan omenatäyte ja kauli loppu taikina ohueksi kanneksi. Ei haittaa, jos omenakerros nousee vuoan reunojen yläpuolelle. Tee halutessasi kanteen koristekuvioita terävällä veitsellä leikaten tai painele haarukalla muutamia reikiä höyryaukoiksi.
4. Paista amerikkalaista omenapiirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia. Alenna lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 35-45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Vinkki
- Voit paistaa amerikkalaisen omenapiirakan myös laakeammassa piirakka- tai irtopohjavuoassa. Etenkin piirakkavuoka-versiossa paistoaika voi olla hiukan lyhyempi.
- Kuvan koristeet on tehty ottamalla ohueksi kaulitusta taikinalevystä pyöreällä muotilla ympyröitä. Muotiksi käy esimerkiksi juomalasi. Ympyröiden ulkokehälle on tehty viilto terävällä veitsellä. Asettele ympyrät limittäin omenatäytteen päälle.
Valmistusohje
1.
Sekoita pohjan ainekset ja laita taikina jähmettymään jääkaappiin. Kananmunan koko vaikuttaa tarvittavaan jauhomäärään. Jos taikina vaikuttaa kuivalta, lisää lusikallinen tai pari vettä. Vastaavasti, jos liian löysältä, lisää jauhoja lusikallinen kerrallaan.
2.
Kuori ja kuutioi omenat. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu omenapalojen joukkoon, samoin muut täytteen ainekset. Rusinoiden ohella täytteeseen sopivat myös muut kuivatut (ja pilkotut) hedelmät.
3.
Kauli ¾ taikinasta parin mm paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Vuoraa taikinalevyllä halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat. Kaada vuokaan omenatäyte ja kauli loppu taikina ohueksi kanneksi. Ei haittaa, jos omenakerros nousee vuoan reunojen yläpuolelle. Tee halutessasi kanteen koristekuvioita terävällä veitsellä leikaten tai painele haarukalla muutamia reikiä höyryaukoiksi.
4.
Paista amerikkalaista omenapiirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia. Alenna lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 35-45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Vinkki
- Voit paistaa amerikkalaisen omenapiirakan myös laakeammassa piirakka- tai irtopohjavuoassa. Etenkin piirakkavuoka-versiossa paistoaika voi olla hiukan lyhyempi.
- Kuvan koristeet on tehty ottamalla ohueksi kaulitusta taikinalevystä pyöreällä muotilla ympyröitä. Muotiksi käy esimerkiksi juomalasi. Ympyröiden ulkokehälle on tehty viilto terävällä veitsellä. Asettele ympyrät limittäin omenatäytteen päälle.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g