Ainekset
- Perunasose
-
800 gjauhoisia perunoita
-
vettä keittämiseen
-
3 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
2 rklmargariinia
-
1 tlsuolaa
- Kalamuhennos
-
1sipuli
-
100 gsalaattifenkolia
-
2 (200 g)porkkanaa
-
3 rklöljyä
-
200 gpaseerattua tomaattia
-
1 rkl(punaviini)etikkaa
-
2-3 tlchilikastiketta
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tljauhettua korianteria
-
400 gkalaa, esim. pakastesei, lohi
-
1 tlk (n. 120g)simpukoita (säilyke)
-
70 gkatkarapuja
-
½ ruukkutuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Tee ensin perunamuusi: keitä kuoritut ja pilkotut perunat kypsiksi vedessä.
2. Valmista perunoiden kypsyessä kalamuhennosta. Hienonna sipuli, suikaloi fenkoli ja porkkanat.
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti, etikka ja chilikastike. Lisää myös mausteet ja anna kiehua pari minuuttia.
4. Lisää kattilaan kuutioitu kala, katkaravut, valutetut simpukat ja tilli. Keitä pari minuuttia.
5. Soseuta kypsät perunat perunasurvimella, lisää maito, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada kalamuhennos uunivuokaan ja levitä päälle perunamuussi. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki
- Fenkolin ohella voit käyttää varsiselleriä.
- Jos kaapista löytyy tilkkanen ruokakermaa tai nokare tuorejuustoa, voit pehmentää niillä kalamuhennoksen makua
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Kalapaistos
Kalapaistos muistuttaa perinteistä liha-perunasoselaatikkoa, mutta merenelävillä ryyditettynä. Valitse kalapaistoksen tai kalastajanpiiraan kala makusi mukaan.
Kalapaistos muistuttaa perinteistä liha-perunasoselaatikkoa, mutta merenelävillä ryyditettynä. Valitse kalapaistoksen tai kalastajanpiiraan kala makusi mukaan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Perunasose
-
800 gjauhoisia perunoita
-
vettä keittämiseen
-
3 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
2 rklmargariinia
-
1 tlsuolaa
- Kalamuhennos
-
1sipuli
-
100 gsalaattifenkolia
-
2 (200 g)porkkanaa
-
3 rklöljyä
-
200 gpaseerattua tomaattia
-
1 rkl(punaviini)etikkaa
-
2-3 tlchilikastiketta
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tljauhettua korianteria
-
400 gkalaa, esim. pakastesei, lohi
-
1 tlk (n. 120g)simpukoita (säilyke)
-
70 gkatkarapuja
-
½ ruukkutuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Tee ensin perunamuusi: keitä kuoritut ja pilkotut perunat kypsiksi vedessä.
2. Valmista perunoiden kypsyessä kalamuhennosta. Hienonna sipuli, suikaloi fenkoli ja porkkanat.
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti, etikka ja chilikastike. Lisää myös mausteet ja anna kiehua pari minuuttia.
4. Lisää kattilaan kuutioitu kala, katkaravut, valutetut simpukat ja tilli. Keitä pari minuuttia.
5. Soseuta kypsät perunat perunasurvimella, lisää maito, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada kalamuhennos uunivuokaan ja levitä päälle perunamuussi. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki
- Fenkolin ohella voit käyttää varsiselleriä.
- Jos kaapista löytyy tilkkanen ruokakermaa tai nokare tuorejuustoa, voit pehmentää niillä kalamuhennoksen makua
Valmistusohje
1.
Tee ensin perunamuusi: keitä kuoritut ja pilkotut perunat kypsiksi vedessä.
2.
Valmista perunoiden kypsyessä kalamuhennosta. Hienonna sipuli, suikaloi fenkoli ja porkkanat.
3.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti, etikka ja chilikastike. Lisää myös mausteet ja anna kiehua pari minuuttia.
4.
Lisää kattilaan kuutioitu kala, katkaravut, valutetut simpukat ja tilli. Keitä pari minuuttia.
5.
Soseuta kypsät perunat perunasurvimella, lisää maito, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi.
6.
Kaada kalamuhennos uunivuokaan ja levitä päälle perunamuussi. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki
- Fenkolin ohella voit käyttää varsiselleriä.
- Jos kaapista löytyy tilkkanen ruokakermaa tai nokare tuorejuustoa, voit pehmentää niillä kalamuhennoksen makua
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g