Ainekset
-
1,7 kgvalkokaalia
-
vettä
- Täyte
-
2 dlohrasuurimoita tai aterianjyviä
-
8 dlvettä
-
2sipulia
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
600 gjauhelihaa
-
2 tlsuolaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
2 tlmeiramia
-
2munaa
-
2 dlkaalin keitinlientä
-
2-3 dlsilputtua kaalinsisusta
- Pinnalle
-
2 dlkaalin keitinlientä
-
1 dlsiirappia
Valmistusohje
1. Keitä täytteen ohrasuurimot kypsiksi vedessä (8 dl). Keittoajan löydät pakkauksesta (noin 20 minuuttia). Valmistele sillä aikaa kaali.
2. Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa nahistuneet pintalehdet. Koverra kanta pois, sillä se nopeuttaa kypsymistä ja helpottaa lehtien irroittamista. Nosta kaali isoon kattilaan kantapuoli alaspäin. Lisää vettä niin, että kaali peittyy. Keitä ilman kantta 15-20 minuuttia eli kunnes lehdet tuntuvat taipuisilta. Päällimmäisiä lehtiä voi irrottaa sitä mukaan kun ne kypsyvät (noin 10 minuutin jälkeen). Nosta kaali valumaan. Ota keitinvettä talteen.
3. Irrota lehdet ja vuole paksuimpia lehtiruoteja ohuemmiksi. Sisäosasta ei saa lehtiä, joten silppua sitä täytteeseen.
4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu rasvassa. Sekoita sipulin joukkoon keitetty ja valutettu ohra, jauheliha raakana, mausteet, munat, keitinliemi ja kaalin sisäosan silppua.
5. Levitä lehdet työlaudalle, nosta jokaiselle nokare seosta ja kääri kääryleeksi. Pieniä lehtiä voi yhdistää ja isompia jakaa. Nosta kääryleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle siirappia ja lisää pannulle keitinlientä. Paista 225 asteessa 20 minuuttia ja laske lämpö 150 asteeseen. Paista vielä reilun tunnin ajan. Valele kääryleitä pannulle kertyneellä paistoliemellä kypsentämisen aikana.
Vinkki
- Reseptistä tulee 30-35 käärylettä
- Kääryleet voi hyvin pakastaa, jos valmistat niitä isomman määrän kerralla.
- Kasviskääryleet syntyvät laittamalla jauhelihan sijaan esimerkiksi soija- tai quornrouhetta sekä erilaisia kasviksia kuten porkkanaa tai kesäkurpitsaa raasteena. Kokeile myös sienitäytteisiä kääryleitä
- 800g varhaiskaalista tulee noin 17 kääryleeksi sopivaa lehteä. Varhaiskaalista tehdyt kääryleet kypsyvät hieman nopeammin.
- Kaalikääryleiden lisukkeena maistuu perunasose tai keitetyt perunat.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Maidoton
Maidoton
Kaalikääryleet
Klassikkoruoka vaatii vaivannäköä, joten valmista kaalikääryleitä kerralla reilu satsi ja pakasta tarvittaessa ylimääräiset herkut.
Klassikkoruoka vaatii vaivannäköä, joten valmista kaalikääryleitä kerralla reilu satsi ja pakasta tarvittaessa ylimääräiset herkut.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1,7 kgvalkokaalia
-
vettä
- Täyte
-
2 dlohrasuurimoita tai aterianjyviä
-
8 dlvettä
-
2sipulia
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
600 gjauhelihaa
-
2 tlsuolaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
2 tlmeiramia
-
2munaa
-
2 dlkaalin keitinlientä
-
2-3 dlsilputtua kaalinsisusta
- Pinnalle
-
2 dlkaalin keitinlientä
-
1 dlsiirappia
Valmistusohje
1. Keitä täytteen ohrasuurimot kypsiksi vedessä (8 dl). Keittoajan löydät pakkauksesta (noin 20 minuuttia). Valmistele sillä aikaa kaali.
2. Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa nahistuneet pintalehdet. Koverra kanta pois, sillä se nopeuttaa kypsymistä ja helpottaa lehtien irroittamista. Nosta kaali isoon kattilaan kantapuoli alaspäin. Lisää vettä niin, että kaali peittyy. Keitä ilman kantta 15-20 minuuttia eli kunnes lehdet tuntuvat taipuisilta. Päällimmäisiä lehtiä voi irrottaa sitä mukaan kun ne kypsyvät (noin 10 minuutin jälkeen). Nosta kaali valumaan. Ota keitinvettä talteen.
3. Irrota lehdet ja vuole paksuimpia lehtiruoteja ohuemmiksi. Sisäosasta ei saa lehtiä, joten silppua sitä täytteeseen.
4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu rasvassa. Sekoita sipulin joukkoon keitetty ja valutettu ohra, jauheliha raakana, mausteet, munat, keitinliemi ja kaalin sisäosan silppua.
5. Levitä lehdet työlaudalle, nosta jokaiselle nokare seosta ja kääri kääryleeksi. Pieniä lehtiä voi yhdistää ja isompia jakaa. Nosta kääryleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle siirappia ja lisää pannulle keitinlientä. Paista 225 asteessa 20 minuuttia ja laske lämpö 150 asteeseen. Paista vielä reilun tunnin ajan. Valele kääryleitä pannulle kertyneellä paistoliemellä kypsentämisen aikana.
Vinkki
- Reseptistä tulee 30-35 käärylettä
- Kääryleet voi hyvin pakastaa, jos valmistat niitä isomman määrän kerralla.
- Kasviskääryleet syntyvät laittamalla jauhelihan sijaan esimerkiksi soija- tai quornrouhetta sekä erilaisia kasviksia kuten porkkanaa tai kesäkurpitsaa raasteena. Kokeile myös sienitäytteisiä kääryleitä
- 800g varhaiskaalista tulee noin 17 kääryleeksi sopivaa lehteä. Varhaiskaalista tehdyt kääryleet kypsyvät hieman nopeammin.
- Kaalikääryleiden lisukkeena maistuu perunasose tai keitetyt perunat.
Valmistusohje
1.
Keitä täytteen ohrasuurimot kypsiksi vedessä (8 dl). Keittoajan löydät pakkauksesta (noin 20 minuuttia). Valmistele sillä aikaa kaali.
2.
Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa nahistuneet pintalehdet. Koverra kanta pois, sillä se nopeuttaa kypsymistä ja helpottaa lehtien irroittamista. Nosta kaali isoon kattilaan kantapuoli alaspäin. Lisää vettä niin, että kaali peittyy. Keitä ilman kantta 15-20 minuuttia eli kunnes lehdet tuntuvat taipuisilta. Päällimmäisiä lehtiä voi irrottaa sitä mukaan kun ne kypsyvät (noin 10 minuutin jälkeen). Nosta kaali valumaan. Ota keitinvettä talteen.
3.
Irrota lehdet ja vuole paksuimpia lehtiruoteja ohuemmiksi. Sisäosasta ei saa lehtiä, joten silppua sitä täytteeseen.
4.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu rasvassa. Sekoita sipulin joukkoon keitetty ja valutettu ohra, jauheliha raakana, mausteet, munat, keitinliemi ja kaalin sisäosan silppua.
5.
Levitä lehdet työlaudalle, nosta jokaiselle nokare seosta ja kääri kääryleeksi. Pieniä lehtiä voi yhdistää ja isompia jakaa. Nosta kääryleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle siirappia ja lisää pannulle keitinlientä. Paista 225 asteessa 20 minuuttia ja laske lämpö 150 asteeseen. Paista vielä reilun tunnin ajan. Valele kääryleitä pannulle kertyneellä paistoliemellä kypsentämisen aikana.
Vinkki
- Reseptistä tulee 30-35 käärylettä
- Kääryleet voi hyvin pakastaa, jos valmistat niitä isomman määrän kerralla.
- Kasviskääryleet syntyvät laittamalla jauhelihan sijaan esimerkiksi soija- tai quornrouhetta sekä erilaisia kasviksia kuten porkkanaa tai kesäkurpitsaa raasteena. Kokeile myös sienitäytteisiä kääryleitä
- 800g varhaiskaalista tulee noin 17 kääryleeksi sopivaa lehteä. Varhaiskaalista tehdyt kääryleet kypsyvät hieman nopeammin.
- Kaalikääryleiden lisukkeena maistuu perunasose tai keitetyt perunat.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g