Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

9 dl
vettä
3 dl
täysjyväriisiä
½ tl
suolaa
Lisäksi
2
porkkanaa
1
punainen paprika
100 g
punakaalia
½ - 1 rkl
punaviinietikkaa
4
kananmunaa
1 - 2 rkl
öljyä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä
400 g
jauhelihaa, esim. naudan
1 rkl
seesamiöljyä
1 ½ rkl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1 rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
3 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn
2 dl
ituja tai silmuja
(1-2 rkl
seesaminsiemeniä)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
G Gluteeniton
M Maidoton

Helppo bibimbap jauhelihalla

Bibimpap on korealainen kulhoruoka, jonka perustan muodostavat riisi ja kasvikset. Jauheliha ja paistettu muna tuovat täyttävyyttä ja korealaisella chilitahnalla ryyditetty kastike maustaa annoksen herkulliseksi.

Bibimpap on korealainen kulhoruoka, jonka perustan muodostavat riisi ja kasvikset. Jauheliha ja paistettu muna tuovat täyttävyyttä ja korealaisella chilitahnalla ryyditetty kastike maustaa annoksen herkulliseksi.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
9 dl
vettä
3 dl
täysjyväriisiä
½ tl
suolaa
Lisäksi
2
porkkanaa
1
punainen paprika
100 g
punakaalia
½ - 1 rkl
punaviinietikkaa
4
kananmunaa
1 - 2 rkl
öljyä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä
400 g
jauhelihaa, esim. naudan
1 rkl
seesamiöljyä
1 ½ rkl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1 rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
3 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn
2 dl
ituja tai silmuja
(1-2 rkl
seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

1.
Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 - 40 min).
2.
Kuori ja suikaloi sillä aikaa porkkanat, suikaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon loraus punaviinietikkaa.
3.
Paista kananmunat tilkassa öljyä, mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
4.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita jauhelihan joukkoon soijakastike ja seesaminsiemenet.
5.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6.
Kokoa bibimpap-annokset jakamalla riisi neljään kulhoon. Aseta keskelle paistetut kananmunat ja ympärille porkkanat, paprikat, punakaalit ja idut. Lisää jauheliha. Tarjoile kastikkeen kanssa ja ripsauta halutessasi vielä annosten päälle hieman seesaminsiemeniä. Bibimbap on tarkoitus syödä niin, että ainekset sekoitetaan kulhossa ennen syömistä.

Vinkki

Jos haluat bibimpapista kasvisversion, voit vaihtaa jauhelihan vaikkapa nyhtökauraan tai kaurajauhikseen.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä