Ainekset
-
1 kgmaustamatonta kalkkunanfilettä
-
100 gmaustettua kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
-
1 tlsuolaa
-
1 tlmustapippuria
-
1 tlrosmariinia
- Täyte
-
1sipuli
-
75 gkuivattuja pehmeitä aprikooseja
-
1punainen paprika
-
1 rklpullomargariinia
-
1 cm palatuoretta inkivääriä
-
¼ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Vuokaan
-
1 dlvettä
- Kastike
-
2 dlpaistolientä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
1 rklmaissitärkkelystä
-
½ tlrosmariinia
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Sivele lihalevylle (noin 20 x 30 cm) tuorejuusto sekä puolet mausteista.
2. Tee täyte: Hienonna sipuli ja pilko aprikoosit, paprika ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia rasvassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Voit pehmentää täyteainekset myös mikrossa. Mausta täyte inkivääriraasteella sekä suola- ja pippuriripauksella. Jäähdytä hetken ajan.
3. Levitä täyte tuorejuuston päälle ja rullaa lihalevy kääretortun tapaan. Sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.
4. Laita rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan myös vesi. Kypsennä lihaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila näyttää 76 astetta.
Vinkki
- Aprikoosin ohella täytteeseen sopivat muutkin kuivatut hedelmät tai marjat. Kokeile esimerkiksi karpaloa, viikunaa tai luumua.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton
Gluteeniton
Hedelmäinen kalkkunarulla
Juhlavasta ja ihanan hedelmäisestä kalkkunarullasta riittää isommallekin porukalle.
Juhlavasta ja ihanan hedelmäisestä kalkkunarullasta riittää isommallekin porukalle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgmaustamatonta kalkkunanfilettä
-
100 gmaustettua kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
-
1 tlsuolaa
-
1 tlmustapippuria
-
1 tlrosmariinia
- Täyte
-
1sipuli
-
75 gkuivattuja pehmeitä aprikooseja
-
1punainen paprika
-
1 rklpullomargariinia
-
1 cm palatuoretta inkivääriä
-
¼ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Vuokaan
-
1 dlvettä
- Kastike
-
2 dlpaistolientä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
1 rklmaissitärkkelystä
-
½ tlrosmariinia
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Sivele lihalevylle (noin 20 x 30 cm) tuorejuusto sekä puolet mausteista.
2. Tee täyte: Hienonna sipuli ja pilko aprikoosit, paprika ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia rasvassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Voit pehmentää täyteainekset myös mikrossa. Mausta täyte inkivääriraasteella sekä suola- ja pippuriripauksella. Jäähdytä hetken ajan.
3. Levitä täyte tuorejuuston päälle ja rullaa lihalevy kääretortun tapaan. Sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.
4. Laita rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan myös vesi. Kypsennä lihaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila näyttää 76 astetta.
Vinkki
- Aprikoosin ohella täytteeseen sopivat muutkin kuivatut hedelmät tai marjat. Kokeile esimerkiksi karpaloa, viikunaa tai luumua.
Valmistusohje
1.
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Sivele lihalevylle (noin 20 x 30 cm) tuorejuusto sekä puolet mausteista.
2.
Tee täyte: Hienonna sipuli ja pilko aprikoosit, paprika ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia rasvassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Voit pehmentää täyteainekset myös mikrossa. Mausta täyte inkivääriraasteella sekä suola- ja pippuriripauksella. Jäähdytä hetken ajan.
3.
Levitä täyte tuorejuuston päälle ja rullaa lihalevy kääretortun tapaan. Sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.
4.
Laita rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan myös vesi. Kypsennä lihaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila näyttää 76 astetta.
Vinkki
- Aprikoosin ohella täytteeseen sopivat muutkin kuivatut hedelmät tai marjat. Kokeile esimerkiksi karpaloa, viikunaa tai luumua.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.6 g