Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1 kg
maustamatonta kalkkunanfilettä
100 g
maustettua kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
rosmariinia
Täyte
1
sipuli
75 g
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1
punainen paprika
1 rkl
pullomargariinia
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
¼ tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Vuokaan
1 dl
vettä
Kastike
2 dl
paistolientä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
1 rkl
maissitärkkelystä
½ tl
rosmariinia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
G Gluteeniton

Hedelmäinen kalkkunarulla

Juhlavasta ja ihanan hedelmäisestä kalkkunarullasta riittää isommallekin porukalle.

Juhlavasta ja ihanan hedelmäisestä kalkkunarullasta riittää isommallekin porukalle.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
maustamatonta kalkkunanfilettä
100 g
maustettua kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
rosmariinia
Täyte
1
sipuli
75 g
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1
punainen paprika
1 rkl
pullomargariinia
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
¼ tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Vuokaan
1 dl
vettä
Kastike
2 dl
paistolientä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
1 rkl
maissitärkkelystä
½ tl
rosmariinia

Valmistusohje

1.
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Sivele lihalevylle (noin 20 x 30 cm) tuorejuusto sekä puolet mausteista.
2.
Tee täyte: Hienonna sipuli ja pilko aprikoosit, paprika ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia rasvassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Voit pehmentää täyteainekset myös mikrossa. Mausta täyte inkivääriraasteella sekä suola- ja pippuriripauksella. Jäähdytä hetken ajan.
3.
Levitä täyte tuorejuuston päälle ja rullaa lihalevy kääretortun tapaan. Sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.
4.
Laita rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan myös vesi. Kypsennä lihaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila näyttää 76 astetta.

Vinkki

  • Aprikoosin ohella täytteeseen sopivat muutkin kuivatut hedelmät tai marjat. Kokeile esimerkiksi karpaloa, viikunaa tai luumua.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.6 g