Ainekset
-
400 gnaudan paistia
-
½ dlsoijakastiketta
-
¼ dlpaahdettua seesamiöljyä
-
2 tlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
-
1 rklöljyä
- Lisäksi
-
1 (n. 700 g)kuorittu ananas
-
300 gparsakaalia
-
1paprika
-
2punasipulia
- Hapanimeläkastike
-
2 rklöljyä
-
½ dltomaattipyreetä
-
1 ½ dlvettä
-
1 ¼ dlvalkoviinietikkaa
-
1 ¼ dlsokeria
-
2 rklsoijakastiketta
- Suuruste
-
2 rklvettä
-
2 tlperunajauhoja
Valmistusohje
1. Suikaloi liha ja sekoita suikaleisiin soijakastike, seesamiöljy ja mirin. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Kuutioi ananas. Leikkaa parsakaali nupuiksi, viipaloi varsi. Lohko paprika ja punasipulit.
3. Kuumenna öljy (1 rkl) wokkipannussa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti kovalla lämmöllä. Siirrä suikaleet sivuun odottamaan.
4. Pyyhi wokkipannu puhtaaksi. kuumenna siinä kastikkeen öljy (2 rkl) ja lisää tomaattisose. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää muut ainekset ja keitä voimakkaasti kiehuttaen 4 minuuttia.
5. Sekoita suurusteen ainekset ja lisää koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kastikeen kiehahtaa ja lisää kasvikset ja ananaspalat
6. Kypsennä sekoittaen noin 5 minuuttia, lisää lihasuikaleet ja paista vielä minuutin verran.
Vinkki
- Valmiiksi kuoritut ananakset ovat kätevä vaihtoehto, mutta voit käsitellä ananaksen itsekin. Leikkaa ananaksesta hattu pois ja leikkaa kannasta pala. Leikkaa kuoret pois tukevalla veitsellä ja halkaise ananas. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja poista puinen keskiosa. Kuutioi ananas.
- Tarjoa hapanimelänauta täysjyväriisin kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Härkää hapanimeläkastikkeessa
Makeutta ananaksesta ja hapokkuutta etikasta, myös muut makuelementit ovat hapanimeläkastikkeessa olevassa härässä kohdillaan.
Makeutta ananaksesta ja hapokkuutta etikasta, myös muut makuelementit ovat hapanimeläkastikkeessa olevassa härässä kohdillaan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gnaudan paistia
-
½ dlsoijakastiketta
-
¼ dlpaahdettua seesamiöljyä
-
2 tlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
-
1 rklöljyä
- Lisäksi
-
1 (n. 700 g)kuorittu ananas
-
300 gparsakaalia
-
1paprika
-
2punasipulia
- Hapanimeläkastike
-
2 rklöljyä
-
½ dltomaattipyreetä
-
1 ½ dlvettä
-
1 ¼ dlvalkoviinietikkaa
-
1 ¼ dlsokeria
-
2 rklsoijakastiketta
- Suuruste
-
2 rklvettä
-
2 tlperunajauhoja
Valmistusohje
1. Suikaloi liha ja sekoita suikaleisiin soijakastike, seesamiöljy ja mirin. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Kuutioi ananas. Leikkaa parsakaali nupuiksi, viipaloi varsi. Lohko paprika ja punasipulit.
3. Kuumenna öljy (1 rkl) wokkipannussa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti kovalla lämmöllä. Siirrä suikaleet sivuun odottamaan.
4. Pyyhi wokkipannu puhtaaksi. kuumenna siinä kastikkeen öljy (2 rkl) ja lisää tomaattisose. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää muut ainekset ja keitä voimakkaasti kiehuttaen 4 minuuttia.
5. Sekoita suurusteen ainekset ja lisää koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kastikeen kiehahtaa ja lisää kasvikset ja ananaspalat
6. Kypsennä sekoittaen noin 5 minuuttia, lisää lihasuikaleet ja paista vielä minuutin verran.
Vinkki
- Valmiiksi kuoritut ananakset ovat kätevä vaihtoehto, mutta voit käsitellä ananaksen itsekin. Leikkaa ananaksesta hattu pois ja leikkaa kannasta pala. Leikkaa kuoret pois tukevalla veitsellä ja halkaise ananas. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja poista puinen keskiosa. Kuutioi ananas.
- Tarjoa hapanimelänauta täysjyväriisin kanssa.
Valmistusohje
1.
Suikaloi liha ja sekoita suikaleisiin soijakastike, seesamiöljy ja mirin. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2.
Kuutioi ananas. Leikkaa parsakaali nupuiksi, viipaloi varsi. Lohko paprika ja punasipulit.
3.
Kuumenna öljy (1 rkl) wokkipannussa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti kovalla lämmöllä. Siirrä suikaleet sivuun odottamaan.
4.
Pyyhi wokkipannu puhtaaksi. kuumenna siinä kastikkeen öljy (2 rkl) ja lisää tomaattisose. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää muut ainekset ja keitä voimakkaasti kiehuttaen 4 minuuttia.
5.
Sekoita suurusteen ainekset ja lisää koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kastikeen kiehahtaa ja lisää kasvikset ja ananaspalat
6.
Kypsennä sekoittaen noin 5 minuuttia, lisää lihasuikaleet ja paista vielä minuutin verran.
Vinkki
- Valmiiksi kuoritut ananakset ovat kätevä vaihtoehto, mutta voit käsitellä ananaksen itsekin. Leikkaa ananaksesta hattu pois ja leikkaa kannasta pala. Leikkaa kuoret pois tukevalla veitsellä ja halkaise ananas. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja poista puinen keskiosa. Kuutioi ananas.
- Tarjoa hapanimelänauta täysjyväriisin kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g