Ainekset
-
1sipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
800 gkasviksia (esim. paprika, porkkana, kesäkurpitsa, selleri)
-
400 glenkkimakkaraa (kevyt)
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
1 rklbasilikaa
-
1 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Tarvittaessa kuori ja suikaloi haluamasi kasvikset ja makkara.
2. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen sipulit ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
3. Mausta ja jatka hauduttamista vielä hetki.
Vinkki
- Voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pieni pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n. 500g ) wok-vihanneksia.
- Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkaralenkit ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Tomaattinen makkarapata
Ikisuosikki makkarakastike on kelpo syötävää, kun upotat siihen suosikkikasviksiasi.
Ikisuosikki makkarakastike on kelpo syötävää, kun upotat siihen suosikkikasviksiasi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
800 gkasviksia (esim. paprika, porkkana, kesäkurpitsa, selleri)
-
400 glenkkimakkaraa (kevyt)
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
1 rklbasilikaa
-
1 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Tarvittaessa kuori ja suikaloi haluamasi kasvikset ja makkara.
2. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen sipulit ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
3. Mausta ja jatka hauduttamista vielä hetki.
Vinkki
- Voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pieni pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n. 500g ) wok-vihanneksia.
- Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkaralenkit ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Tarvittaessa kuori ja suikaloi haluamasi kasvikset ja makkara.
2.
Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen sipulit ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
3.
Mausta ja jatka hauduttamista vielä hetki.
Vinkki
- Voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pieni pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n. 500g ) wok-vihanneksia.
- Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkaralenkit ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g