Ainekset
-
n. 450 gmaustamatonta broilerin fileetä
- Marinadi
-
3valkosipulinkynttä
-
1sitruuna
-
3 rklsinappia
-
2 rklöljyä
-
1 rklhunajaa
-
1 rklyrttejä (esim. rosmariini, timjami, rakuuna)
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
puuvarrastikkuja
-
2limeä
- Kastike
-
2 rkltuoretta yrttiä (esim. persilja, rakuuna)
-
2 dlmaustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa max 4 %)
-
½ dlsitruunanmehua
-
3 rklsinappia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista marinadi esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan tai tiiviisti suljettavaan minigrip-pussiin mieluiten jo päivää ennen grillaushetkeä. Pilko valkosipuli pieneksi, raasta pestyn sitruunan kuori ja puserra mehu. Lisää loput marinadin ainekset astiaan ja sekoita kunnolla. Lisää 6 osaan pilkotut broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
2. Kypsennyksen koittaessa lohko limet ja lisää lihapalojen lomaan vartaisiin, 1-2 lohkoa /varras. Paista vartaita uunissa 200 asteessa tai grillissä, noin 10-15 minuuttia riippuen grillin tehosta ja lämmöstä.
3. Tee kypsymisen aikana kastike: hienonna yrtti ja sekoita ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit käyttää marinadiin myös tuoreita yrttejä.
- Keitä lisukkeeksi nopeasti kypsyviä ohrahelmiä tai aterianjyviä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Broilerivartaat jogurttikastikkeella
Kesäiset kanavartaat valmistuvat tuota pikaa, kun marinoit ne yön yli jääkaapissa. Kypsennä kepakot uunissa tai grillaa meheviksi
Kesäiset kanavartaat valmistuvat tuota pikaa, kun marinoit ne yön yli jääkaapissa. Kypsennä kepakot uunissa tai grillaa meheviksi
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
n. 450 gmaustamatonta broilerin fileetä
- Marinadi
-
3valkosipulinkynttä
-
1sitruuna
-
3 rklsinappia
-
2 rklöljyä
-
1 rklhunajaa
-
1 rklyrttejä (esim. rosmariini, timjami, rakuuna)
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
puuvarrastikkuja
-
2limeä
- Kastike
-
2 rkltuoretta yrttiä (esim. persilja, rakuuna)
-
2 dlmaustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa max 4 %)
-
½ dlsitruunanmehua
-
3 rklsinappia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista marinadi esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan tai tiiviisti suljettavaan minigrip-pussiin mieluiten jo päivää ennen grillaushetkeä. Pilko valkosipuli pieneksi, raasta pestyn sitruunan kuori ja puserra mehu. Lisää loput marinadin ainekset astiaan ja sekoita kunnolla. Lisää 6 osaan pilkotut broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
2. Kypsennyksen koittaessa lohko limet ja lisää lihapalojen lomaan vartaisiin, 1-2 lohkoa /varras. Paista vartaita uunissa 200 asteessa tai grillissä, noin 10-15 minuuttia riippuen grillin tehosta ja lämmöstä.
3. Tee kypsymisen aikana kastike: hienonna yrtti ja sekoita ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit käyttää marinadiin myös tuoreita yrttejä.
- Keitä lisukkeeksi nopeasti kypsyviä ohrahelmiä tai aterianjyviä
Valmistusohje
1.
Valmista marinadi esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan tai tiiviisti suljettavaan minigrip-pussiin mieluiten jo päivää ennen grillaushetkeä. Pilko valkosipuli pieneksi, raasta pestyn sitruunan kuori ja puserra mehu. Lisää loput marinadin ainekset astiaan ja sekoita kunnolla. Lisää 6 osaan pilkotut broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
2.
Kypsennyksen koittaessa lohko limet ja lisää lihapalojen lomaan vartaisiin, 1-2 lohkoa /varras. Paista vartaita uunissa 200 asteessa tai grillissä, noin 10-15 minuuttia riippuen grillin tehosta ja lämmöstä.
3.
Tee kypsymisen aikana kastike: hienonna yrtti ja sekoita ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit käyttää marinadiin myös tuoreita yrttejä.
- Keitä lisukkeeksi nopeasti kypsyviä ohrahelmiä tai aterianjyviä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g