Ainekset
-
700 gahvenfileitä
- Marinadi
-
1appelsiini
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
300 gpinaattia (esim. pakaste)
-
200 gkirsikkatomaatteja
-
2aurinkokuivattua tomaattia
-
1valkosipulin kynsi
-
1sipuli
-
3 rklöljyä
-
3 rklrusinoita
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
ripausmuskottipähkinää
Valmistusohje
1. Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista appelsiinin mehu ja laita kuoren sekä suolan ja pippurin kanssa laakeaan astiaan. Lisää kalafileet marinadiin ja anna maustua viileässä noin 30 minuuttia.
2. Sulata ja valuta pinaatti. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
3. Kaada öljy paistinpannuun tomaattien kanssa ja kuumenna. Lisää sokeri, sipuli, valkosipuli, tomaatit ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pari minuuttia. Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää pinaatti lehdet. Mausta lopuksi jauhetulla muskotilla.
4. Jaa seos viidelle SAGA-leivinpaperiarkille. Asettele kalafileet seoksen päälle. Tee ruoanlaittopaperiarkeista nyyttejä tai veneitä kiertämällä arkkien päät tiukasti kiinni. Paista annoksia 200 °C uunissa noin 10-15 minuuttia.
Vinkki
- Katso veneen taitteluohje täältä.
- Ahvenen sijaan voit käyttää meriahventa, punakampelaa tai taimenta.
- Tarjoa täysjyväriisin tai perunasoseen kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kalanyytit
Appelsiini ja rusinat! Tässä jännittävän makoisat mausteet ahvenille.
Appelsiini ja rusinat! Tässä jännittävän makoisat mausteet ahvenille.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
700 gahvenfileitä
- Marinadi
-
1appelsiini
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
300 gpinaattia (esim. pakaste)
-
200 gkirsikkatomaatteja
-
2aurinkokuivattua tomaattia
-
1valkosipulin kynsi
-
1sipuli
-
3 rklöljyä
-
3 rklrusinoita
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
ripausmuskottipähkinää
Valmistusohje
1. Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista appelsiinin mehu ja laita kuoren sekä suolan ja pippurin kanssa laakeaan astiaan. Lisää kalafileet marinadiin ja anna maustua viileässä noin 30 minuuttia.
2. Sulata ja valuta pinaatti. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
3. Kaada öljy paistinpannuun tomaattien kanssa ja kuumenna. Lisää sokeri, sipuli, valkosipuli, tomaatit ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pari minuuttia. Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää pinaatti lehdet. Mausta lopuksi jauhetulla muskotilla.
4. Jaa seos viidelle SAGA-leivinpaperiarkille. Asettele kalafileet seoksen päälle. Tee ruoanlaittopaperiarkeista nyyttejä tai veneitä kiertämällä arkkien päät tiukasti kiinni. Paista annoksia 200 °C uunissa noin 10-15 minuuttia.
Vinkki
- Katso veneen taitteluohje täältä.
- Ahvenen sijaan voit käyttää meriahventa, punakampelaa tai taimenta.
- Tarjoa täysjyväriisin tai perunasoseen kanssa.
Valmistusohje
1.
Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista appelsiinin mehu ja laita kuoren sekä suolan ja pippurin kanssa laakeaan astiaan. Lisää kalafileet marinadiin ja anna maustua viileässä noin 30 minuuttia.
2.
Sulata ja valuta pinaatti. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
3.
Kaada öljy paistinpannuun tomaattien kanssa ja kuumenna. Lisää sokeri, sipuli, valkosipuli, tomaatit ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pari minuuttia. Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää pinaatti lehdet. Mausta lopuksi jauhetulla muskotilla.
4.
Jaa seos viidelle SAGA-leivinpaperiarkille. Asettele kalafileet seoksen päälle. Tee ruoanlaittopaperiarkeista nyyttejä tai veneitä kiertämällä arkkien päät tiukasti kiinni. Paista annoksia 200 °C uunissa noin 10-15 minuuttia.
Vinkki
- Katso veneen taitteluohje täältä.
- Ahvenen sijaan voit käyttää meriahventa, punakampelaa tai taimenta.
- Tarjoa täysjyväriisin tai perunasoseen kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g