Tomaattinen jauhelihakeitto
Ainekset
-
8 kgVesi
-
10 kgTomaattimehu
-
0.25 kgLihaliemijauhe (55%), esim. Bong
-
0.005 kgMustapippuri, kokon.
-
0.001 kgLaakerinlehti
-
0.01 kgRosmariini, kuiv.
-
1 kgSipuli, tuore
-
6 kgIsot juureskuutiot (porkkana, lanttu, kelt. porkkana)
-
6 kgKuutioperuna, kypsä 16mm
-
3 kgJauheliha, naudan, kypsä (rasvaa max.10%)
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
-
0.005 kgLipstikka, kuivattu
Liemi
Lisäksi
Valmistusohje
- Mittaa pataan liemen ainekset. Kuumenna.
- Lisää sipulisilppu ja isot juureskuutiot. Hauduta 10 min.
- Lisää perunakuutiot ja kypsä jauheliha. Hauduta n. 15 min.
- Lisää lopuksi lipstikka ja persilja.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Suolaa
0.7 g
