Kikherne-porkkanapihvi

Ilmastokestävä kasvisruoka



Ainekset

2.45 kg
Kesäkurpitsasuikale
0.61 kg
Porkkanaraaste
0.45 kg
Sipulikuutio (pakaste)
0.09 kg
Rypsiöljy
0.033 kg
Jodioitu suola
0.004 kg
Mustapippurirouhe
0.002 kg
Kuivattu meirami
0.002 kg
Kuivattu basilika
0.57 kg
Kikherne (säilyke)
0.57 kg
Kikhernejauho

Valmistusohje

  1. Sekoita kesäkurpitsa- ja porkkanaraaste sekä sipulikuutiot keskenään. Lisää mukaan rypsiöljy ja mausteet. Työstä massaa käsin, monitoimikoneessa tai sekoittavassa padassa kunnes nestettä alkaa pikkuhiljaa erottua kasviksista.
  2. Lisää mukaan kikherneet ja kikhernejauhot. Pikku hiljaa taikina alkaa sekoittua ja kikhernejauhot kostuvat. Jatka vaivaamista, kunnes sinulla on löysähkö, tasainen taikina.
  3. Vuoraa GN-pelti leivinpaperilla ja suihkauta pintaan vuokasprayta. Jaa taikina vuokiin, n. 3 l /GN ja tasoita pinta.
  4. Paista 180 °C noin 35 minuuttia, kunnes pihvi on kiinteä ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.


Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
3.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Kuitua
3.3 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Ilmastokestävä kasvisruokalta