Kikherne-porkkanapihvi
Ainekset
-
2.45 kgKesäkurpitsasuikale
-
0.61 kgPorkkanaraaste
-
0.45 kgSipulikuutio (pakaste)
-
0.09 kgRypsiöljy
-
0.033 kgJodioitu suola
-
0.004 kgMustapippurirouhe
-
0.002 kgKuivattu meirami
-
0.002 kgKuivattu basilika
-
0.57 kgKikherne (säilyke)
-
0.57 kgKikhernejauho
Valmistusohje
- Sekoita kesäkurpitsa- ja porkkanaraaste sekä sipulikuutiot keskenään. Lisää mukaan rypsiöljy ja mausteet. Työstä massaa käsin, monitoimikoneessa tai sekoittavassa padassa kunnes nestettä alkaa pikkuhiljaa erottua kasviksista.
- Lisää mukaan kikherneet ja kikhernejauhot. Pikku hiljaa taikina alkaa sekoittua ja kikhernejauhot kostuvat. Jatka vaivaamista, kunnes sinulla on löysähkö, tasainen taikina.
- Vuoraa GN-pelti leivinpaperilla ja suihkauta pintaan vuokasprayta. Jaa taikina vuokiin, n. 3 l /GN ja tasoita pinta.
- Paista 180 °C noin 35 minuuttia, kunnes pihvi on kiinteä ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Kuitua
3.3 g
Suolaa
0.8 g
