Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Pohja
¾ dl
vettä
150 g
margariinia (rasvaa vähintään 60%)
¾ dl
rasvatonta maitoa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
2
kananmunaa
Voiteluun
1 rkl
margariinia
½ dl
korppujauhoja
Kostutukseen
1 dl
rasvatonta maitoa
Täyte ja koristelu
1 l
tuoreita mansikoita
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g)
maitorahkaa
200 g
maustamatonta kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 6%)
2 rkl
sokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Suklaa-mansikkakakku

Valmista mehevä kakku tuoreista mansikoita suklaiselle kakkupohjalle. Voiko täytekakku olla enää helpompi?

Valmista mehevä kakku tuoreista mansikoita suklaiselle kakkupohjalle. Voiko täytekakku olla enää helpompi?

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
¾ dl
vettä
150 g
margariinia (rasvaa vähintään 60%)
¾ dl
rasvatonta maitoa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
2
kananmunaa
Voiteluun
1 rkl
margariinia
½ dl
korppujauhoja
Kostutukseen
1 dl
rasvatonta maitoa
Täyte ja koristelu
1 l
tuoreita mansikoita
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g)
maitorahkaa
200 g
maustamatonta kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 6%)
2 rkl
sokeria

Valmistusohje

1.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää rasva veden joukkoon ja sammuta levy. Anna rasvan sulaa rauhassa. Kun margariini on sulanut, lisää kattilaan maito. Anna seoksen jäähtyä hieman.
2.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-nesteseos sekä kananmunat. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
3.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
4.
Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
5.
Viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja maista vaahtoa. Koska pohja on makea, vaahdolle riittää kevyempi makeus. Lisää tarvittaessa pari lusikallista sokeria.
6.
Tasoita kakun pinta, jos se on kohonnut epätasaisesti paiston aikana. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7.
Kokoa kakku tarjoilualustalle. Kostuta halutessasi alin pohjalevy maitotilkalla. Laita pohjan päälle noin kolmannes mansikkaviipaleista ja täytevaahdosta. Lisää toinen kakkulevy ja täytä toinen kerros samoin. Levitä loppuvaahto ja mansikkaviipaleet kakun pinnalle.

Vinkki

  • Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin se on mehevämpi ja helpompi leikata.
  • Mansikoiden sijaan voit käyttää muitakin tuoreita marjoja, kuten esimerkiksi herukoita, vadelmia ja mustikoita.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g