Ainekset
- Pohja
-
¾ dlvettä
-
150 gmargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
¾ dlrasvatonta maitoa
-
3 dlsokeria
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
3 rklkaakaojauhetta
-
2kananmunaa
- Voiteluun
-
1 rklmargariinia
-
½ dlkorppujauhoja
- Kostutukseen
-
1 dlrasvatonta maitoa
- Täyte ja koristelu
-
1 ltuoreita mansikoita
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
200 gmaustamatonta kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 6%)
-
2 rklsokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää rasva veden joukkoon ja sammuta levy. Anna rasvan sulaa rauhassa. Kun margariini on sulanut, lisää kattilaan maito. Anna seoksen jäähtyä hieman.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-nesteseos sekä kananmunat. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
4. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
5. Viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja maista vaahtoa. Koska pohja on makea, vaahdolle riittää kevyempi makeus. Lisää tarvittaessa pari lusikallista sokeria.
6. Tasoita kakun pinta, jos se on kohonnut epätasaisesti paiston aikana. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7. Kokoa kakku tarjoilualustalle. Kostuta halutessasi alin pohjalevy maitotilkalla. Laita pohjan päälle noin kolmannes mansikkaviipaleista ja täytevaahdosta. Lisää toinen kakkulevy ja täytä toinen kerros samoin. Levitä loppuvaahto ja mansikkaviipaleet kakun pinnalle.
Vinkki
- Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin se on mehevämpi ja helpompi leikata.
- Mansikoiden sijaan voit käyttää muitakin tuoreita marjoja, kuten esimerkiksi herukoita, vadelmia ja mustikoita.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Suklaa-mansikkakakku
Valmista mehevä kakku tuoreista mansikoita suklaiselle kakkupohjalle. Voiko täytekakku olla enää helpompi?
Valmista mehevä kakku tuoreista mansikoita suklaiselle kakkupohjalle. Voiko täytekakku olla enää helpompi?
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
¾ dlvettä
-
150 gmargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
¾ dlrasvatonta maitoa
-
3 dlsokeria
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
3 rklkaakaojauhetta
-
2kananmunaa
- Voiteluun
-
1 rklmargariinia
-
½ dlkorppujauhoja
- Kostutukseen
-
1 dlrasvatonta maitoa
- Täyte ja koristelu
-
1 ltuoreita mansikoita
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
200 gmaustamatonta kevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 6%)
-
2 rklsokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää rasva veden joukkoon ja sammuta levy. Anna rasvan sulaa rauhassa. Kun margariini on sulanut, lisää kattilaan maito. Anna seoksen jäähtyä hieman.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-nesteseos sekä kananmunat. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
4. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
5. Viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja maista vaahtoa. Koska pohja on makea, vaahdolle riittää kevyempi makeus. Lisää tarvittaessa pari lusikallista sokeria.
6. Tasoita kakun pinta, jos se on kohonnut epätasaisesti paiston aikana. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7. Kokoa kakku tarjoilualustalle. Kostuta halutessasi alin pohjalevy maitotilkalla. Laita pohjan päälle noin kolmannes mansikkaviipaleista ja täytevaahdosta. Lisää toinen kakkulevy ja täytä toinen kerros samoin. Levitä loppuvaahto ja mansikkaviipaleet kakun pinnalle.
Vinkki
- Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin se on mehevämpi ja helpompi leikata.
- Mansikoiden sijaan voit käyttää muitakin tuoreita marjoja, kuten esimerkiksi herukoita, vadelmia ja mustikoita.
Valmistusohje
1.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää rasva veden joukkoon ja sammuta levy. Anna rasvan sulaa rauhassa. Kun margariini on sulanut, lisää kattilaan maito. Anna seoksen jäähtyä hieman.
2.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-nesteseos sekä kananmunat. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
3.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
4.
Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
5.
Viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja maista vaahtoa. Koska pohja on makea, vaahdolle riittää kevyempi makeus. Lisää tarvittaessa pari lusikallista sokeria.
6.
Tasoita kakun pinta, jos se on kohonnut epätasaisesti paiston aikana. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7.
Kokoa kakku tarjoilualustalle. Kostuta halutessasi alin pohjalevy maitotilkalla. Laita pohjan päälle noin kolmannes mansikkaviipaleista ja täytevaahdosta. Lisää toinen kakkulevy ja täytä toinen kerros samoin. Levitä loppuvaahto ja mansikkaviipaleet kakun pinnalle.
Vinkki
- Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin se on mehevämpi ja helpompi leikata.
- Mansikoiden sijaan voit käyttää muitakin tuoreita marjoja, kuten esimerkiksi herukoita, vadelmia ja mustikoita.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g