Ainekset
-
3porkkanaa
-
2appelsiinia
-
2kananmunaa
-
1 dlfariinisokeria
-
3 dltäysjyväspelttijauhoja
-
½ dlrouhittuja saksanpähkinöitä
-
2 tlkanelia
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlruokasoodaa
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
- Kuorrutus
-
250 gmaitorahkaa (rasvaa enintään 1%)
-
100 gkevyttä appelsiinituorejuustoa
-
3 rkltomusokeria
-
2 tlraastettua appelsiininkuorta
- Kostutus ja koristelu
-
1appelsiinin mehu ja kuori
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuoret sekä purista mehu.
2. Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää porkkanaraaste ja yhden appelsiinin kuoriraaste. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja yhden appelsiinin mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Levitä taikina noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
4. Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Kostuta pohja toisen appelsiinin mehulla.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa paloiksi ja koristele palat appelsiininkuoriraasteella.
Vinkki
- Jos et löydä kaupasta appelsiinituorejuustoa, voit ostaa maustamatonta Sydänmerkittyä tuorejuustoa ja lisätä kuorrutukseen vähän enemmän appelsiininkuorta ja sokeria.
- Jos kaipaat perinteisen tuorejuustokuorrutuksen sijaan raikkaampaa kuorrutusta, kokeile rahkalla kuorrutettua porkkanakakkua.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin kakkureseptit.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Porkkanaleivokset
Makea porkkana tuo kakkuun ihanaa mehevyyttä ja runsas, appelsiininmakuinen kuorrutus kruunaa maun.
Makea porkkana tuo kakkuun ihanaa mehevyyttä ja runsas, appelsiininmakuinen kuorrutus kruunaa maun.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3porkkanaa
-
2appelsiinia
-
2kananmunaa
-
1 dlfariinisokeria
-
3 dltäysjyväspelttijauhoja
-
½ dlrouhittuja saksanpähkinöitä
-
2 tlkanelia
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlruokasoodaa
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
- Kuorrutus
-
250 gmaitorahkaa (rasvaa enintään 1%)
-
100 gkevyttä appelsiinituorejuustoa
-
3 rkltomusokeria
-
2 tlraastettua appelsiininkuorta
- Kostutus ja koristelu
-
1appelsiinin mehu ja kuori
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuoret sekä purista mehu.
2. Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää porkkanaraaste ja yhden appelsiinin kuoriraaste. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja yhden appelsiinin mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Levitä taikina noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
4. Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Kostuta pohja toisen appelsiinin mehulla.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa paloiksi ja koristele palat appelsiininkuoriraasteella.
Vinkki
- Jos et löydä kaupasta appelsiinituorejuustoa, voit ostaa maustamatonta Sydänmerkittyä tuorejuustoa ja lisätä kuorrutukseen vähän enemmän appelsiininkuorta ja sokeria.
- Jos kaipaat perinteisen tuorejuustokuorrutuksen sijaan raikkaampaa kuorrutusta, kokeile rahkalla kuorrutettua porkkanakakkua.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin kakkureseptit.
Valmistusohje
1.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuoret sekä purista mehu.
2.
Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää porkkanaraaste ja yhden appelsiinin kuoriraaste. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja yhden appelsiinin mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3.
Levitä taikina noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
4.
Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Kostuta pohja toisen appelsiinin mehulla.
5.
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa paloiksi ja koristele palat appelsiininkuoriraasteella.
Vinkki
- Jos et löydä kaupasta appelsiinituorejuustoa, voit ostaa maustamatonta Sydänmerkittyä tuorejuustoa ja lisätä kuorrutukseen vähän enemmän appelsiininkuorta ja sokeria.
- Jos kaipaat perinteisen tuorejuustokuorrutuksen sijaan raikkaampaa kuorrutusta, kokeile rahkalla kuorrutettua porkkanakakkua.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin kakkureseptit.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g