Ainekset
-
1 kgkasviksia: juureksia, perunaa, sipulia, kukkakaalia jne.
-
7-8 dlvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta tai 200 g tuorejuustoa
-
½ - 1 tlrouhittua mustapippuria
-
1-2 tlrakuunaa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Laita vesi kiehumaan, määrään vaikuttaa mm. kasvisten vesipitoisuus. Aloita pienemmällä määrällä ja lisää desi kerrallaan, jos tarve vaatii.
2. Lisää kasvikset ja liemikuutiot kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuutin ajan, kasvispalojen koosta riippuen.
3. Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite tai tuorejuusto sekä mausteet ja kuumenna vielä nopeasti.
Vinkki
- Jos et halua käyttää liemikuutioita, korvaa ne suolalla. 1 kuutio vastaa 1 teelusikallista suolaa.
- ruokakerman sijaan soppaan käy myös tuorejuusto (200g)
- Lisää proteiinipitoisuutta 1 desillä punaisia linssejä. Laita ne kypsymään yhtä aikaa kasvisten kanssa.
- Kasvissosekeitto on oiva vaihtoehto myös vegaanille, kun käytät kaura- tai soijapohjaista ruokakermaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvissosekeitto
Kasvissosekeitot ovat keittomaailman pyttipannuja: niihin uppoavat helposti jo vähän nahistuneet kasvikset. Maku on silti mainio!
Kasvissosekeitot ovat keittomaailman pyttipannuja: niihin uppoavat helposti jo vähän nahistuneet kasvikset. Maku on silti mainio!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgkasviksia: juureksia, perunaa, sipulia, kukkakaalia jne.
-
7-8 dlvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta tai 200 g tuorejuustoa
-
½ - 1 tlrouhittua mustapippuria
-
1-2 tlrakuunaa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Laita vesi kiehumaan, määrään vaikuttaa mm. kasvisten vesipitoisuus. Aloita pienemmällä määrällä ja lisää desi kerrallaan, jos tarve vaatii.
2. Lisää kasvikset ja liemikuutiot kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuutin ajan, kasvispalojen koosta riippuen.
3. Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite tai tuorejuusto sekä mausteet ja kuumenna vielä nopeasti.
Vinkki
- Jos et halua käyttää liemikuutioita, korvaa ne suolalla. 1 kuutio vastaa 1 teelusikallista suolaa.
- ruokakerman sijaan soppaan käy myös tuorejuusto (200g)
- Lisää proteiinipitoisuutta 1 desillä punaisia linssejä. Laita ne kypsymään yhtä aikaa kasvisten kanssa.
- Kasvissosekeitto on oiva vaihtoehto myös vegaanille, kun käytät kaura- tai soijapohjaista ruokakermaa.
Valmistusohje
1.
Pese, kuori ja pilko kasvikset. Laita vesi kiehumaan, määrään vaikuttaa mm. kasvisten vesipitoisuus. Aloita pienemmällä määrällä ja lisää desi kerrallaan, jos tarve vaatii.
2.
Lisää kasvikset ja liemikuutiot kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuutin ajan, kasvispalojen koosta riippuen.
3.
Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite tai tuorejuusto sekä mausteet ja kuumenna vielä nopeasti.
Vinkki
- Jos et halua käyttää liemikuutioita, korvaa ne suolalla. 1 kuutio vastaa 1 teelusikallista suolaa.
- ruokakerman sijaan soppaan käy myös tuorejuusto (200g)
- Lisää proteiinipitoisuutta 1 desillä punaisia linssejä. Laita ne kypsymään yhtä aikaa kasvisten kanssa.
- Kasvissosekeitto on oiva vaihtoehto myös vegaanille, kun käytät kaura- tai soijapohjaista ruokakermaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g