Ainekset
-
3 ½ dlhiivaleipäjauhoja
-
3 dlpuurohiutaleita
-
½ dlpähkinärouhetta tai siemeniä
-
1 rklsokeria
-
1 tlsoodaa
-
½ tlsuolaa
-
3 dlpiimää
- Leipomiseen
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset ja pakkaa tiiviskantiseen suurehkoon muovirasiaan.
2. Lisää piimä jauhojen joukkoon juuri ennen paistamista ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan valmiiksi rasiaan jo kotona.
3. Ota taikinasta pienen kananmunan kokoisia kökkäreitä lusikalla ja taputtele jauhojen avulla sentin paksuisiksi rieskoiksi. Paista öljyssä miedolla lämmöllä (trangian) paistinpannussa.
Vinkki
- Voit paistaa taikinasta myös 2-3 isoa rieskaa
- Piimän sijaan voit käyttää myös maitoa. Lisää jauhoja tällöin n. 1 dl ja vaihda sooda leivinjauheeksi (1½ tl)
- Leivät voi paistaa valmiiksi kotona edellisenä päivänä ja lämmittää retkellä rapeapintaisiksi
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pannuleivät retkellä
Pannuleivät syntyvät ainekset nopeasti sekoittaen – lämpimäisiä ei siis tarvitse unohtaa retkiolosuhteissakaan.
Pannuleivät syntyvät ainekset nopeasti sekoittaen – lämpimäisiä ei siis tarvitse unohtaa retkiolosuhteissakaan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 ½ dlhiivaleipäjauhoja
-
3 dlpuurohiutaleita
-
½ dlpähkinärouhetta tai siemeniä
-
1 rklsokeria
-
1 tlsoodaa
-
½ tlsuolaa
-
3 dlpiimää
- Leipomiseen
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset ja pakkaa tiiviskantiseen suurehkoon muovirasiaan.
2. Lisää piimä jauhojen joukkoon juuri ennen paistamista ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan valmiiksi rasiaan jo kotona.
3. Ota taikinasta pienen kananmunan kokoisia kökkäreitä lusikalla ja taputtele jauhojen avulla sentin paksuisiksi rieskoiksi. Paista öljyssä miedolla lämmöllä (trangian) paistinpannussa.
Vinkki
- Voit paistaa taikinasta myös 2-3 isoa rieskaa
- Piimän sijaan voit käyttää myös maitoa. Lisää jauhoja tällöin n. 1 dl ja vaihda sooda leivinjauheeksi (1½ tl)
- Leivät voi paistaa valmiiksi kotona edellisenä päivänä ja lämmittää retkellä rapeapintaisiksi
Valmistusohje
1.
Sekoita kuivat ainekset ja pakkaa tiiviskantiseen suurehkoon muovirasiaan.
2.
Lisää piimä jauhojen joukkoon juuri ennen paistamista ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan valmiiksi rasiaan jo kotona.
3.
Ota taikinasta pienen kananmunan kokoisia kökkäreitä lusikalla ja taputtele jauhojen avulla sentin paksuisiksi rieskoiksi. Paista öljyssä miedolla lämmöllä (trangian) paistinpannussa.
Vinkki
- Voit paistaa taikinasta myös 2-3 isoa rieskaa
- Piimän sijaan voit käyttää myös maitoa. Lisää jauhoja tällöin n. 1 dl ja vaihda sooda leivinjauheeksi (1½ tl)
- Leivät voi paistaa valmiiksi kotona edellisenä päivänä ja lämmittää retkellä rapeapintaisiksi
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g