Ainekset
-
80 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
4 dlruisjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 lmustikoita
-
1 dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
- Tarjoiluun
-
½ ljäätelöä
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4. Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
- Voit tehdä kukon myös syksyisenä omena-puolukkatäytteellä
- Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mustikkakukko
Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä.
Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
80 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
4 dlruisjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 lmustikoita
-
1 dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
- Tarjoiluun
-
½ ljäätelöä
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4. Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
- Voit tehdä kukon myös syksyisenä omena-puolukkatäytteellä
- Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2.
Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4.
Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
- Voit tehdä kukon myös syksyisenä omena-puolukkatäytteellä
- Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g