 
                  Ainekset
- 
                    400 glohifileetä
- 
                    1 kgperuna-sipuliseosta (pakaste)
- 
                    (300 gkasviksia, esim. juuressuikaleita, pakaste)
- 
                    1 dltuoretta tilliä
- 
                    1 ½ - 2 tlsuolaa
- 
                    ½ tlrouhittua mustapippuria
- 
                    4 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- 
                    (2 rklperunajauhoja tai maissitärkkelystä)
Valmistusohje
                    1. Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa. Lisää halutessasi tuoreita tai pakastekasviksia makusi mukaan.
                  
                                                                                  
                    2. Jos käytät vähärasvaista (alle 10 %) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15 %) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
- Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi.
- Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                110 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                5 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                9 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                2 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                4 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.6 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton
                                                            
                          
          Lohikiusaus
Kuuden raaka-aineen klassinen lohikiusaus ei esittelyitä juuri kaipaa. Miten perunan, kalan ja ruokakerman liitto voikaan maistua näin hyvältä?
Kuuden raaka-aineen klassinen lohikiusaus ei esittelyitä juuri kaipaa. Miten perunan, kalan ja ruokakerman liitto voikaan maistua näin hyvältä?
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    400 glohifileetä
- 
                    1 kgperuna-sipuliseosta (pakaste)
- 
                    (300 gkasviksia, esim. juuressuikaleita, pakaste)
- 
                    1 dltuoretta tilliä
- 
                    1 ½ - 2 tlsuolaa
- 
                    ½ tlrouhittua mustapippuria
- 
                    4 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- 
                    (2 rklperunajauhoja tai maissitärkkelystä)
Valmistusohje
                    1. Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa. Lisää halutessasi tuoreita tai pakastekasviksia makusi mukaan.
                  
                                                                                  
                    2. Jos käytät vähärasvaista (alle 10 %) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15 %) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
- Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi.
- Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).
Valmistusohje
                1. 
                                                              Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa. Lisää halutessasi tuoreita tai pakastekasviksia makusi mukaan.
              
                2. 
                                                          Jos käytät vähärasvaista (alle 10 %) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15 %) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
              Vinkki
- Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi.
- Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                110 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                5 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                9 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                2 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                4 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.6 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  