Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

11-12
klementiiniä
1 ¼ dl
glukoosisiirappia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
68 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Klementiinisorbetti

Raikas klementiinisorbetti syntyy vain kahdesta raaka-aineesta! Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista, jonka vuoksi klementiinisorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne.

Raikas klementiinisorbetti syntyy vain kahdesta raaka-aineesta! Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista, jonka vuoksi klementiinisorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
11-12
klementiiniä
1 ¼ dl
glukoosisiirappia

Valmistusohje

1.
Pese kolme klementiiniä huolellisesti ja raasta niiden kuori. Purista kaikista (11-12) klementiineistä mehu, mukaan lukien raastamasi klementiinit. Mehua tulisi olla ½ litraa.
2.
Sekoita mehun joukkoon klementiinin kuoriraaste ja glukoosisiirappi. Kaada neste pieneen metalli tai lasivuokaan ja anna jähmettyä 4 tuntia.
3.
Nosta vuoka pakastimesta ja anna lämmetä muutama minuutti. Lohko jäätynyt mehu paloiksi ja aja monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Voit tehdä tämän parissa erässä koneesta riippuen. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, sekoita klementiinimehua tunnin välein haarukalla, jotta sorbetista tulee kuohkeaa.
4.
Siirrä sorbetti takaisin vuokaan ja peitä foliolla. Anna jähmettyä mielellään 2-3 tuntia ennen tarjoamista.
5.
Pyöritä jäätelökauhalla sorbetista palloja ja tarjoa heti.

Vinkki

Voit tehdä pallot valmiiksi jälkiruokakulhoihin ja siirtää kulhot pakastimeen tarjoiluun saakka. Hieman napakoista klementiineistä saat kuoren parhaiten raastettua.

Katso myös muita kylmien herkkujen ohjeita teemasivulta.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
68 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g

Yhteistyössä