Ainekset
-
450 gkirsikoita
-
3 rkl(ruoko)sokeria
- Taikina
-
2munaa
-
3 rkl(ruoko)sokeria
-
5 rklmantelijauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 ¼ dlmaitoa
-
2 rklpullomargariinia
- Voiteluun
-
1 rklpullomargariinia
-
2 rkl(ruoko)sokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele kirsikat. Leikkaa ne puoliksi ja poista kivi. Sekoita sokeri kirsikoiden joukkoon ja anna maustua noin tunnin verran.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija 20 – 22 cm) rasvalla ja sokeroi vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, vaniljasokeri sekä maito ja rasva ja sekoita.
4. Lisää lopuksi puolet kirsikoista mehuineen taikinaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle loput kirsikoista.
5. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä kypsää. Ripottele päälle vielä sokeria ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki
- Kirsikoista saat kivet pois tukevan pillin ja virvoitusjuomapullon avulla. Laita kirsikka juomapullon suuaukkoon kantapuoli alaspäin. Paina pillillä voimakkaasti kirsikan keskikohdasta läpi, kunnes kivi tipahtaa pulloon.
- Voit käyttää manteijauhojen sijaan vehnäjauhoja (3 rkl)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kirsikkaclafoutis
Ranskalaista alkuperää oleva clafoutis on pannukakun tyyppinen jälkiruoka. Perinteisin versio syntyy kirsikoista, mutta myös tuoreet luumut ja nektariinit viipaloituna sopivat, puhumattakaan kotimaisista marjoista.
Ranskalaista alkuperää oleva clafoutis on pannukakun tyyppinen jälkiruoka. Perinteisin versio syntyy kirsikoista, mutta myös tuoreet luumut ja nektariinit viipaloituna sopivat, puhumattakaan kotimaisista marjoista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
450 gkirsikoita
-
3 rkl(ruoko)sokeria
- Taikina
-
2munaa
-
3 rkl(ruoko)sokeria
-
5 rklmantelijauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 ¼ dlmaitoa
-
2 rklpullomargariinia
- Voiteluun
-
1 rklpullomargariinia
-
2 rkl(ruoko)sokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele kirsikat. Leikkaa ne puoliksi ja poista kivi. Sekoita sokeri kirsikoiden joukkoon ja anna maustua noin tunnin verran.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija 20 – 22 cm) rasvalla ja sokeroi vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, vaniljasokeri sekä maito ja rasva ja sekoita.
4. Lisää lopuksi puolet kirsikoista mehuineen taikinaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle loput kirsikoista.
5. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä kypsää. Ripottele päälle vielä sokeria ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki
- Kirsikoista saat kivet pois tukevan pillin ja virvoitusjuomapullon avulla. Laita kirsikka juomapullon suuaukkoon kantapuoli alaspäin. Paina pillillä voimakkaasti kirsikan keskikohdasta läpi, kunnes kivi tipahtaa pulloon.
- Voit käyttää manteijauhojen sijaan vehnäjauhoja (3 rkl)
Valmistusohje
1.
Huuhtele kirsikat. Leikkaa ne puoliksi ja poista kivi. Sekoita sokeri kirsikoiden joukkoon ja anna maustua noin tunnin verran.
2.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija 20 – 22 cm) rasvalla ja sokeroi vuoka.
3.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, vaniljasokeri sekä maito ja rasva ja sekoita.
4.
Lisää lopuksi puolet kirsikoista mehuineen taikinaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle loput kirsikoista.
5.
Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä kypsää. Ripottele päälle vielä sokeria ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki
- Kirsikoista saat kivet pois tukevan pillin ja virvoitusjuomapullon avulla. Laita kirsikka juomapullon suuaukkoon kantapuoli alaspäin. Paina pillillä voimakkaasti kirsikan keskikohdasta läpi, kunnes kivi tipahtaa pulloon.
- Voit käyttää manteijauhojen sijaan vehnäjauhoja (3 rkl)
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g