Ainekset
- Sushiriisi
-
3 dlsushiriisiä
-
3½ dlvettä keittämiseen
-
3 rklriisiviinietikkaa
-
2 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
- Muut ainekset
-
20 cm pitkäretikka
-
2nori-merilevälevyä
-
½ tlwasabitahnaa
-
100 gkirjolohenmätiä
-
15 varttatuoretta ruohosipulia
-
1 dlpaahdettua sipulia
Valmistusohje
1. Huuhtele riisi kylmässä vedessä useampaan kertaan, kunnes vesi on kirkasta. Kaada huuhteluvesi pois. Lisää riisi keitinveteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen, kunnes vesi on haihtunut. Poista kattila liedeltä ja anna riisin vielä tekeytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Lisää tällä välin etikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä hetki.
3. Laita riisi laakeaan, matalaan keraamiseen astiaan ja kaada huoneenlämpöinen etikkaseos tasaisesti riisin päälle. Kääntele riisiä varovasti puisella lastalla, jotta riisi ei soseudu.
4. Kuori retikka ja leikkaa siitä kuusi ohutta siivua. Tee siivuista yhtä pitkiä kuin nori-arkin sivu.
5. Leikkaa SAGA-leivinpaperista n. A4:n kokoinen arkki. Laita nori-levy arkin päälle kiiltävä puoli alaspäin. Aseta kummankin nori-levyn päälle kolme retikkasuikaletta vaakasuunnassa. Levitä riisi retikkasiivujen päälle tasaisesti, mutta jätä itseäsi kauimpana olevaan päähän kapea kaistale nori-levyä paljaaksi. Käytä niin vähän riisiä kuin mahdollista eli tee riisikerroksesta ohut. Sivele ohut kerros wasabitahnaa itseäsi lähinnä olevaan päähän koko nori-levyn leveydeltä. Wasabi on tulista, joten voit käyttää sitä myös vähemmän tai jättää sen kokonaan pois.
6. Laita kirjolohenmätiä, hienonnettua ruohosipulia ja paahdettua sipulia wasabin päälle nori-levyn koko leveydeltä ja rullaa matto leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Rullaa saattaa joutua jossakin kohtaa painamaan, mutta koeta tehdä se varovasti. Leikkaa terävällä veitsellä rullan molemmista päistä hieman pois. Leikkaa kumpikin rulla 8 annospalaksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
134 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kirjolohenmäti-makisushi
Mädin, sipulin ja retikan yhdistelmästä syntyy rapsakka sushi, jossa on makua ja luonnetta.
Mädin, sipulin ja retikan yhdistelmästä syntyy rapsakka sushi, jossa on makua ja luonnetta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Sushiriisi
-
3 dlsushiriisiä
-
3½ dlvettä keittämiseen
-
3 rklriisiviinietikkaa
-
2 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
- Muut ainekset
-
20 cm pitkäretikka
-
2nori-merilevälevyä
-
½ tlwasabitahnaa
-
100 gkirjolohenmätiä
-
15 varttatuoretta ruohosipulia
-
1 dlpaahdettua sipulia
Valmistusohje
1. Huuhtele riisi kylmässä vedessä useampaan kertaan, kunnes vesi on kirkasta. Kaada huuhteluvesi pois. Lisää riisi keitinveteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen, kunnes vesi on haihtunut. Poista kattila liedeltä ja anna riisin vielä tekeytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Lisää tällä välin etikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä hetki.
3. Laita riisi laakeaan, matalaan keraamiseen astiaan ja kaada huoneenlämpöinen etikkaseos tasaisesti riisin päälle. Kääntele riisiä varovasti puisella lastalla, jotta riisi ei soseudu.
4. Kuori retikka ja leikkaa siitä kuusi ohutta siivua. Tee siivuista yhtä pitkiä kuin nori-arkin sivu.
5. Leikkaa SAGA-leivinpaperista n. A4:n kokoinen arkki. Laita nori-levy arkin päälle kiiltävä puoli alaspäin. Aseta kummankin nori-levyn päälle kolme retikkasuikaletta vaakasuunnassa. Levitä riisi retikkasiivujen päälle tasaisesti, mutta jätä itseäsi kauimpana olevaan päähän kapea kaistale nori-levyä paljaaksi. Käytä niin vähän riisiä kuin mahdollista eli tee riisikerroksesta ohut. Sivele ohut kerros wasabitahnaa itseäsi lähinnä olevaan päähän koko nori-levyn leveydeltä. Wasabi on tulista, joten voit käyttää sitä myös vähemmän tai jättää sen kokonaan pois.
6. Laita kirjolohenmätiä, hienonnettua ruohosipulia ja paahdettua sipulia wasabin päälle nori-levyn koko leveydeltä ja rullaa matto leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Rullaa saattaa joutua jossakin kohtaa painamaan, mutta koeta tehdä se varovasti. Leikkaa terävällä veitsellä rullan molemmista päistä hieman pois. Leikkaa kumpikin rulla 8 annospalaksi.
Valmistusohje
1.
Huuhtele riisi kylmässä vedessä useampaan kertaan, kunnes vesi on kirkasta. Kaada huuhteluvesi pois. Lisää riisi keitinveteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen, kunnes vesi on haihtunut. Poista kattila liedeltä ja anna riisin vielä tekeytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
2.
Lisää tällä välin etikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä hetki.
3.
Laita riisi laakeaan, matalaan keraamiseen astiaan ja kaada huoneenlämpöinen etikkaseos tasaisesti riisin päälle. Kääntele riisiä varovasti puisella lastalla, jotta riisi ei soseudu.
4.
Kuori retikka ja leikkaa siitä kuusi ohutta siivua. Tee siivuista yhtä pitkiä kuin nori-arkin sivu.
5.
Leikkaa SAGA-leivinpaperista n. A4:n kokoinen arkki. Laita nori-levy arkin päälle kiiltävä puoli alaspäin. Aseta kummankin nori-levyn päälle kolme retikkasuikaletta vaakasuunnassa. Levitä riisi retikkasiivujen päälle tasaisesti, mutta jätä itseäsi kauimpana olevaan päähän kapea kaistale nori-levyä paljaaksi. Käytä niin vähän riisiä kuin mahdollista eli tee riisikerroksesta ohut. Sivele ohut kerros wasabitahnaa itseäsi lähinnä olevaan päähän koko nori-levyn leveydeltä. Wasabi on tulista, joten voit käyttää sitä myös vähemmän tai jättää sen kokonaan pois.
6.
Laita kirjolohenmätiä, hienonnettua ruohosipulia ja paahdettua sipulia wasabin päälle nori-levyn koko leveydeltä ja rullaa matto leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Rullaa saattaa joutua jossakin kohtaa painamaan, mutta koeta tehdä se varovasti. Leikkaa terävällä veitsellä rullan molemmista päistä hieman pois. Leikkaa kumpikin rulla 8 annospalaksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
134 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g