Ainekset
-
4ohutta rieskaa
-
1 (300 g)munakoiso
-
2 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
1 pkt (n. 250 g)tofua
-
¼ tlsuolaa
-
100 gkirsikkatomaatteja
-
lehtipersiljaa tai korianteria
- Hummus
-
1 prk (230 g)kikherneitä (säilyke)
-
2–3 rklkikherneiden säilöntälientä
-
1valkosipulinkynsi
-
2 rkloliiviöljyä
-
1 rklsitruunamehua
-
½ tlsuolaa
-
ripaussavupaprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot puolen sentin viipaleiksi, huiski päälle 1 rkl öljyä ja mausta suolalla (¼ tl). Paahda noin 25 minuuttia eli kunnes munakoiso on saanut hieman väriä ja on pehmeää.
2. Valmista munakoisojen paahtuessa hummus. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
3. Viipaloi tofu ohuiksi paloiksi. Painele palat kuiviksi esim. keittiöpyyhkeellä. Mausta palat suolalla (¼ tl). Paista viipaleet pannulla öljyssä (1 rkl).
4. Levitä rieskoille kerros hummusta. Laita päälle munakoisoa, tofupaloja, viipaloituja kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Kääräise rullalle ja tarvittaessa voipaperiin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Maidoton,
Munaton,
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Vegaaninen
Kasviswrapit
Hummuksella, kasviksilla ja tofulla täytetyt rieskat kääritään herkullisiksi wrapeiksi. Kasviswrapit tai kotoisammin, rieskarullat, maistuvat vaikkapa retkieväinä tai lounasleipänä.
Hummuksella, kasviksilla ja tofulla täytetyt rieskat kääritään herkullisiksi wrapeiksi. Kasviswrapit tai kotoisammin, rieskarullat, maistuvat vaikkapa retkieväinä tai lounasleipänä.
Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4ohutta rieskaa
-
1 (300 g)munakoiso
-
2 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
1 pkt (n. 250 g)tofua
-
¼ tlsuolaa
-
100 gkirsikkatomaatteja
-
lehtipersiljaa tai korianteria
- Hummus
-
1 prk (230 g)kikherneitä (säilyke)
-
2–3 rklkikherneiden säilöntälientä
-
1valkosipulinkynsi
-
2 rkloliiviöljyä
-
1 rklsitruunamehua
-
½ tlsuolaa
-
ripaussavupaprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot puolen sentin viipaleiksi, huiski päälle 1 rkl öljyä ja mausta suolalla (¼ tl). Paahda noin 25 minuuttia eli kunnes munakoiso on saanut hieman väriä ja on pehmeää.
2. Valmista munakoisojen paahtuessa hummus. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
3. Viipaloi tofu ohuiksi paloiksi. Painele palat kuiviksi esim. keittiöpyyhkeellä. Mausta palat suolalla (¼ tl). Paista viipaleet pannulla öljyssä (1 rkl).
4. Levitä rieskoille kerros hummusta. Laita päälle munakoisoa, tofupaloja, viipaloituja kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Kääräise rullalle ja tarvittaessa voipaperiin.
Valmistusohje
1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot puolen sentin viipaleiksi, huiski päälle 1 rkl öljyä ja mausta suolalla (¼ tl). Paahda noin 25 minuuttia eli kunnes munakoiso on saanut hieman väriä ja on pehmeää.
2.
Valmista munakoisojen paahtuessa hummus. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
3.
Viipaloi tofu ohuiksi paloiksi. Painele palat kuiviksi esim. keittiöpyyhkeellä. Mausta palat suolalla (¼ tl). Paista viipaleet pannulla öljyssä (1 rkl).
4.
Levitä rieskoille kerros hummusta. Laita päälle munakoisoa, tofupaloja, viipaloituja kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Kääräise rullalle ja tarvittaessa voipaperiin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g