Ainekset
-
16 (500 g)keitettyä varhaisperunaa
-
½ rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
- Paprikakastike
-
2punaista paprikaa
-
1 rklöljyä
-
2 tlpunaviinietikkaa
-
1 tlsavupaprikajauhetta
- Lisäksi
-
grillivartaita
Valmistusohje
1. Jos käytät bambuisia grillivartaita, laita ne likoamaan kylmään veteen vähintään 30 minuutiksi.
2. Grillaa paprikat kauttaaltaan tummiksi ja laita ne metalli- tai lasikulhoon. Peitä kulho muovikelmulla tai isolla lautasella. Anna paprikoiden jäähtyä 10 minuuttia.
3. Kuori paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää öljy, etikka ja paprikajauhe. Soseuta sileäksi.
4. Pujota perunat vartaisiin ja pyyhkäise ne öljyllä. Grillaa perunat kuumiksi ja kauniin ruskeiksi, 5 – 7 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa kuumat perunat paprikakastikkeen kanssa.
Vinkki
Paprikakastikkeen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Voit myös oikaista käyttämällä valmiiksi grillattuja säilykepaprikoita.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Grillatut perunavartaat ja paprikakastike
Keitä perunoita kerralla isompi satsi ja grillaa loput seuraavana päivänä vartaissa. Savupaprikajauheella maustettu paprikakastike syntyy grillatuista paprikoista.
Keitä perunoita kerralla isompi satsi ja grillaa loput seuraavana päivänä vartaissa. Savupaprikajauheella maustettu paprikakastike syntyy grillatuista paprikoista.
Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
16 (500 g)keitettyä varhaisperunaa
-
½ rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
- Paprikakastike
-
2punaista paprikaa
-
1 rklöljyä
-
2 tlpunaviinietikkaa
-
1 tlsavupaprikajauhetta
- Lisäksi
-
grillivartaita
Valmistusohje
1. Jos käytät bambuisia grillivartaita, laita ne likoamaan kylmään veteen vähintään 30 minuutiksi.
2. Grillaa paprikat kauttaaltaan tummiksi ja laita ne metalli- tai lasikulhoon. Peitä kulho muovikelmulla tai isolla lautasella. Anna paprikoiden jäähtyä 10 minuuttia.
3. Kuori paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää öljy, etikka ja paprikajauhe. Soseuta sileäksi.
4. Pujota perunat vartaisiin ja pyyhkäise ne öljyllä. Grillaa perunat kuumiksi ja kauniin ruskeiksi, 5 – 7 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa kuumat perunat paprikakastikkeen kanssa.
Vinkki
Paprikakastikkeen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Voit myös oikaista käyttämällä valmiiksi grillattuja säilykepaprikoita.
Valmistusohje
1.
Jos käytät bambuisia grillivartaita, laita ne likoamaan kylmään veteen vähintään 30 minuutiksi.
2.
Grillaa paprikat kauttaaltaan tummiksi ja laita ne metalli- tai lasikulhoon. Peitä kulho muovikelmulla tai isolla lautasella. Anna paprikoiden jäähtyä 10 minuuttia.
3.
Kuori paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää öljy, etikka ja paprikajauhe. Soseuta sileäksi.
4.
Pujota perunat vartaisiin ja pyyhkäise ne öljyllä. Grillaa perunat kuumiksi ja kauniin ruskeiksi, 5 – 7 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa kuumat perunat paprikakastikkeen kanssa.
Vinkki
Paprikakastikkeen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Voit myös oikaista käyttämällä valmiiksi grillattuja säilykepaprikoita.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g